Ga terug
+ servings
Dessert | Snack
Heerlijke, koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt met eiwitten, geraspte kokos en amandelmeel. Deze luchtige traktatie is zoet gemaakt met erythritol en perfect voor een keto-vriendelijk dieet. Makkelijk te maken en ideaal als tussendoortje!
Een bord met goudbruine keto kokosmakronen met een knapperige geraspte kokoskrokant — een gezond koolhydraatarm dessert, ideaal voor gewichtsverlies en het keto dieet
Porties: 12
Totale tijd: 25 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 100kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 4g
Vetten 8g

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (van middelgrote eieren), op kamertemperatuur
  • 100 gram ongezoete geraspte kokos
  • 30 gram amandelmeel
  • 25 gram poedervormige erythritol of een andere keto-vriendelijke zoetstof
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten met het snufje zout in een schone, vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten met een handmixer of garde tot zachte pieken.
  • Voeg geleidelijk de poedervormige erythritol toe terwijl u blijft kloppen tot
    stijve pieken ontstaan.
  • Meng het vanille-extract erdoor.
  • Spatel voorzichtig de geraspte kokos en het amandelmeel door het eiwitmengsel tot alles goed is gecombineerd.
  • Gebruik een lepel of een kleine ijsbolletjesschep om hoopjes van het mengsel op de voorbereide bakplaat te plaatsen.
  • Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 14 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de makronen volledig afkoelen op een rooster.