Heerlijke, koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt met eiwitten, geraspte kokos en amandelmeel. Deze luchtige traktatie is zoet gemaakt met erythritol en perfect voor een keto-vriendelijk dieet. Makkelijk te maken en ideaal als tussendoortje!
Porties: 12
Totale tijd: 25 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 100kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 4g
Vetten 8g
Ingrediënten
4eiwitten (van middelgrote eieren), op kamertemperatuur
100gramongezoete geraspte kokos
30gramamandelmeel
25grampoedervormige erythritol of een andere keto-vriendelijke zoetstof
1theelepelvanille-extract
Een snufje zout
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de eiwitten met het snufje zout in een schone, vetvrije kom.
Klop de eiwitten met een handmixer of garde tot zachte pieken.
Voeg geleidelijk de poedervormige erythritol toe terwijl u blijft kloppen totstijve pieken ontstaan.
Meng het vanille-extract erdoor.
Spatel voorzichtig de geraspte kokos en het amandelmeel door het eiwitmengsel tot alles goed is gecombineerd.
Gebruik een lepel of een kleine ijsbolletjesschep om hoopjes van het mengsel op de voorbereide bakplaat te plaatsen.
Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 14 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de makronen volledig afkoelen op een rooster.