Deze groene curry met kip is een smaakvol gerecht met kokosmelk, groenten zoals courgette en paprika, en een kruidige currypasta. Geroosterde cashewnoten voegen een knapperige bite toe, terwijl verse koriander het afmaakt. Optioneel te serveren met bloemkoolrijst.
Porties: 2
Totale tijd: 35 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 450kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 15g
Vetten 30g
Ingrediënten
250gramkipfilet (in stukjes gesneden)
1courgette (in dunne plakjes of halve maantjes gesneden)
1rode paprika (in reepjes gesneden)
200mlkokosmelk (volvet, zonder toegevoegde suikers)
2eetlepelsgroene currypasta (let op dat deze geen toegevoegde suikers bevat)
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met paprikapoeder en komijnpoeder.
Snijd ook de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bereid de overige ingrediënten voor, zoals het fijnsnijden van knoflook en chilipeper.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gekruide kipstukjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg in dezelfde pan de knoflook, chilipeper (optioneel), en groene currypasta toe.
Roerbak dit 1-2 minuten totdat het begint te geuren.
Giet de kokosmelk erbij en roer goed door om de currypasta te verdelen. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager.
Doe de gebakken kipstukjes, courgetteplakjes, en paprikareepjes in de pan. Laat de curry 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is en de groenten beetgaar zijn.
Voeg de geroosterde cashewnoten toe aan de curry vlak voor het serveren. Roer voorzichtig door, zodat ze mooi knapperig blijven.
Schep de curry in diepe borden of kommen. Garneer met verse koriander en eventueel extra chilipeper.