Ga terug
+ servings
Diner | Lunch
Deze groene curry met kip is een smaakvol gerecht met kokosmelk, groenten zoals courgette en paprika, en een kruidige currypasta. Geroosterde cashewnoten voegen een knapperige bite toe, terwijl verse koriander het afmaakt. Optioneel te serveren met bloemkoolrijst.
Een koolhydraatarme groene curry met kip, courgette en rode paprika, gegarneerd met koriander en limoenpartjes — een gezonde, smaakvolle maaltijd voor gewichtsverlies en een gezond dieet
Porties: 2
Totale tijd: 35 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 450kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 15g
Vetten 30g

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet (in stukjes gesneden)
  • 1 courgette (in dunne plakjes of halve maantjes gesneden)
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 200 ml kokosmelk (volvet, zonder toegevoegde suikers)
  • 2 eetlepels groene currypasta (let op dat deze geen toegevoegde suikers bevat)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 kleine rode chilipeper (optioneel, fijngesneden)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • Sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels ongezouten cashewnoten (licht geroosterd)
  • Verse koriander (voor garnering)
  • Bloemkoolrijst (optioneel, als bijgerecht)

Aan de slag

  • Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met paprikapoeder en komijnpoeder.
  • Snijd ook de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bereid de overige ingrediënten voor, zoals het fijnsnijden van knoflook en chilipeper.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gekruide kipstukjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg in dezelfde pan de knoflook, chilipeper (optioneel), en groene currypasta toe.
  • Roerbak dit 1-2 minuten totdat het begint te geuren.
  • Giet de kokosmelk erbij en roer goed door om de currypasta te verdelen. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager.
  • Doe de gebakken kipstukjes, courgetteplakjes, en paprikareepjes in de pan. Laat de curry 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is en de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de geroosterde cashewnoten toe aan de curry vlak voor het serveren. Roer voorzichtig door, zodat ze mooi knapperig blijven.
  • Schep de curry in diepe borden of kommen. Garneer met verse koriander en eventueel extra chilipeper.