Een snelle, gezonde maaltijd met gekruide kip, paprika’s, rode ui en avocado, geserveerd met een frisse limoenroom op basis van Griekse yoghurt. Alles wordt in 15 minuten gegaard in de airfryer.
Porties: 2
Totale tijd: 30 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 370kcal
Eiwitten 32g
Koolhydraten 15g
Vetten 20g
Ingrediënten
Voor de fajita bowl:
2(ong. 450 g)kipfilets in reepjes
1rode paprika, in reepjes
1gele paprika, in reepjes
1groene paprika, in reepjes
1rode ui, in parten
1eetlepelolijfolie of avocado-olie
Zelfgemaakte fajita-kruidenmix:
1theelepelchilipoeder
1theelepelpaprikapoeder (gerookt, als je dat hebt)
1theelepelkomijn
½theelepelknoflookpoeder
½theelepeluienpoeder
½theelepeloregano
½theelepelcayennepeper (optioneel, voor wat pit)
½theelepelzout
½theelepelzwarte peper
Voor de limoenroom:
3eetlepelsGriekse yoghurt
Rasp & sap van 1 hele limoen
Snufje zout
Extra's:
1 rijpe avocado, in plakjes
Aan de slag
Airfryer voorverwarmen: Zet 'm op 200°C (390°F).
Kip en groenten kruiden: Meng de kipreepjes met olie en de zelfgemaakte fajita-kruidenmix. Voeg de groenten toe en hussel goed.
Airfryen: Bak alles 15 minuten in de airfryer, schep halverwege om.
Limoenroom maken: Roer de yoghurt, limoensap, -rasp en zout door elkaar.
Serveren: Maak een mooie bowl met de fajita mix, avocado en limoenroom. Genietvan deze frisse, smaakvolle maaltijd!