Deze krokante spruitjes en courgette uit de airfryer zijn een smaakvolle combinatie van spekjes, gesmolten kaas, balsamico en een vleugje citroen. Perfect als koolhydraarm bijgerecht of hoofdgerecht, klaar in slechts 25 minuten.
Porties: 2
Totale tijd: 25 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 300kcal
Eiwitten 12g
Koolhydraten 8g
Vetten 24g
Ingrediënten
200gspruitjesgehalveerd
1courgettein dunne schijfjes of halve maantjes gesneden
1elolijfolie
Peper en zoutnaar smaak
50gspekjes
30ggeraspte kaascheddar, mozzarella of een pittige kaas naar keuze
1elbalsamico azijnvoor extra smaak
1/2tlknoflookpoeder
1/2tlgerookt paprikapoedervoor extra rokerigheid
1/2tlchili flakesof naar smaak, voor extra pit
1elcitroensapvers geperst, voor frisse smaak
Aan de slag
Groenten en spek in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Doe de gehalveerde spruitjes, gesneden courgette, en de spekkies rechtstreeks in de airfryer mand. Voeg olijfolie, peper, zout, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, en de chili flakes toe. Schud alles goed door elkaar zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
Kruiden en balsamico toevoegen:
Druppel de balsamico azijn over het groente-spek mengsel in de airfryer.
Bakken in de airfryer:
Zet de airfryer op 180°C en bak het geheel voor 12-15 minuten, of totdat de groenten lekker krokant zijn en de spekjes goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege even om voor een gelijkmatige garing.
Kaas toevoegen:
Voeg de geraspte kaas toe en bak het nog 2-3 minuten, totdat de kaas gesmolten en lekker krokant is.
Citroensap en serveren:
Haal het gerecht uit de airfryer en druppel wat citroensap over de groenten en spekjes voor een frisse toets.
Serveer meteen en geniet van de heerlijke, krokante combinatie!