Deze Airfryer steak met knoflook-parmezaan champignons is een smaakvolle en makkelijke maaltijd voor twee. Perfect gegaarde ribeye of entrecote gecombineerd met hartige champignons uit de airfryer, afgewerkt met Parmezaanse kaas. Heerlijk met een frisse salade of gegrilde groenten erbij!
Porties: 2
Totale tijd: 30 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 520kcal
Eiwitten 42g
Koolhydraten 6g
Vetten 35g
Ingrediënten
Voor de steak:
2ribeye- of entrecote steaks van ca. 2,5 cm dik
1eetlepelolijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: een snufje knoflookpoeder of paprikapoeder
Voor de champignons:
250gramchampignons, in kwarten gesneden
2eetlepelsolijfolie
1eetlepelsojasaus
1theelepelknoflookpoeder
½theelepelzout
Versgemalen zwarte peper naar smaak
30gramgeraspte Parmezaanse kaas
Aan de slag
Steak voorbereiden:
Dep de steaks droog met keukenpapier.
Wrijf beide zijden in met olijfolie.
Bestrooi royaal met zout en peper. Voeg eventueel andere kruiden toe naar smaak.
Airfryer instellen:
Verwarm de airfryer voor op 200°C gedurende 5 minuten.
Steak bakken:
Plaats de steaks in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken voor een gelijkmatige garing.
Bak de steaks volgens de gewenste gaarheid:
○ Rare: 6–7 minuten
○ Medium-rare: 8–9 minuten
○ Medium: 10–11 minuten
○ Well-done: 12–13 minuten
Draai de steaks halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Champignons bereiden:
Meng in een kom de gesneden champignons met olijfolie, sojasaus, knoflookpoeder, zout en peper.
Voeg de gemengde champignons toe aan de airfryer mand.
Bak de champignons op 200°C gedurende 10–12 minuten, schud de mand halverwege de baktijd.
Bestrooi de champignons na het bakken met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
Steak laten rusten:
Laat de steaks na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen, wat de malsheid ten goede komt.
Serveer de steak met de knoflook-parmezaan champignons en eventueel een frisse salade of gegrilde groenten.
Serveerideeën:
Serveer de steak met een frisse salade, gegrilde groenten of een romige aardappelpuree.
Voor een extra smaakdimensie kun je de steak afmaken met een klontje kruidenboter of een scheutje balsamicoazijn.