Ga terug
Diner | Lunch
Deze keto-vriendelijke Airfryer Buffalo Wings zijn knapperig, pittig en koolhydraatarm. Gekruid met een mix van paprikapoeder, knoflook en tijm, en afgemaakt met een zelfgemaakte buffalo saus op basis van boter en hot sauce. Perfect als snack, borrelhap of eiwitrijke maaltijd, geserveerd met bleekselderij en een frisse dip!
Een bord met airfryer-buffalo kippenvleugels geglazuurd met een hartige saus en bestrooid met sesamzaad, geserveerd met selderijsticks — een heerlijk koolhydraatarm gerecht voor gezond afvallen en diëten
Totale tijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 420kcal
Eiwitten 28g
Koolhydraten 9g
Vetten 33g

Ingrediënten

Kip met kruiden:

  • 300 g kipvleugels 10-12 stuks
  • 1/3 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/3 tl knoflookpoeder
  • 1/3 tl uienpoeder
  • 1/8 tl gedroogde tijm
  • Zwarte peper naar smaak

Buffalo saus :

  • 90 ml koolhydraatarme hete saus
  • 3 el ongezouten boter gesmolten
  • 2 el zoetstof
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • bleekselderij

Aan de slag

  • Meng in een kom alle kruiden voor de kip en voeg de kipvleugels toe. Meng goed zodat alle vleugels bedekt zijn. Marineer minimaal 30 minuten.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C (400°F).
  • Leg de kipvleugels in het mandje zonder overlappen.
  • Bak 22-25 minuten, halverwege even schudden.
  • Meng ondertussen in een kommetje alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
  • Haal de kip uit de airfryer, doe ze in een grote kom en giet de saus erover. Meng goed zodat alle wings bedekt zijn.
  • Leg de wings eventueel nog even terug in de airfryer voor 5 minuten op 180°C, zodat de saus iets kan intrekken en plakken (optioneel).
  • Serveer direct met bleekselderij en een koolhydraatarme dip naar keuze.