Deze keto-vriendelijke Airfryer Buffalo Wings zijn knapperig, pittig en koolhydraatarm. Gekruid met een mix van paprikapoeder, knoflook en tijm, en afgemaakt met een zelfgemaakte buffalo saus op basis van boter en hot sauce. Perfect als snack, borrelhap of eiwitrijke maaltijd, geserveerd met bleekselderij en een frisse dip!
Totale tijd: 50 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 420kcal
Eiwitten 28g
Koolhydraten 9g
Vetten 33g
Ingrediënten
Kip met kruiden:
300gkipvleugels10-12 stuks
1/3tlgerookte paprikapoeder
1/3tlknoflookpoeder
1/3tluienpoeder
1/8tlgedroogde tijm
Zwarte peper naar smaak
Buffalo saus :
90mlkoolhydraatarme hete saus
3elongezouten botergesmolten
2elzoetstof
1/2tlknoflookpoeder
1/2tlpaprikapoeder
bleekselderij
Aan de slag
Meng in een kom alle kruiden voor de kip en voeg de kipvleugels toe. Meng goed zodat alle vleugels bedekt zijn. Marineer minimaal 30 minuten.
Verwarm de airfryer voor op 200°C (400°F).
Leg de kipvleugels in het mandje zonder overlappen.
Bak 22-25 minuten, halverwege even schudden.
Meng ondertussen in een kommetje alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Haal de kip uit de airfryer, doe ze in een grote kom en giet de saus erover. Meng goed zodat alle wings bedekt zijn.
Leg de wings eventueel nog even terug in de airfryer voor 5 minuten op 180°C, zodat de saus iets kan intrekken en plakken (optioneel).
Serveer direct met bleekselderij en een koolhydraatarme dip naar keuze.