Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Airfryer garnalen- en groenteschotel is een snelle, gezonde maaltijd boordevol smaak en kleur. Perfect voor een lichte lunch of diner, rijk aan eiwitten en klaar in slechts 15 minuten! De frisse citroen en kruidenmix maken het helemaal af.
Een kom met airfryer-garnalen en geroosterde groenten zoals broccoli, courgette, rode paprika en cherrytomaten, een kleurrijk koolhydraatarm gerecht voor gewichtsverlies en een gezond dieet
Porties: 2
Totale tijd: 25 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 280kcal
Eiwitten 28g
Koolhydraten 10g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 1 rode paprika (in stukken gesneden)
  • 1 courgette (in plakjes gesneden)
  • 200 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen (in partjes gesneden, voor serveren)

Aan de slag

  • Meng de garnalen, paprika, courgette, cherrytomaten en broccoli in de airfryer.
  • Voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, zout en peper toe en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
  • Voeg het mengsel in de airfryer en verdeel het goed over de mand.
  • Zet de airfryer aan op 180°C en bak voor 12-15 minuten, of totdat de garnalen gaar zijn en de groenten licht geroosterd zijn. Schud de mand halverwege voor een gelijkmatige bereiding.
  • Serveer de schotel direct op een bord en garneer met citroenpartjes voor extra frisheid.