Ga terug
+ servings
Diner | Lunch | Snack
Een heerlijk zelfgemaakt koolhydraatarm broodje, ideaal voor deze sandwich. Een gezonde keuze en ideaal voor als je je aan een koolhydraatarm dieet wilt houden of gewoon een gezondere levenstijl wil aannemen.
Porties: 8
Totale tijd: 1 uur 40 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 65kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 1g
Vetten 5g

Ingrediënten

  • 90 gram kokosmeel
  • 16 gram psyllium (-vezels)
  • 4 eieren
  • 9 gram bakpoeder
  • 20 gram appel cider azijn
  • 25 gram erythritol (suikervervanger)
  • 20 gram kokosolie (optioneel)
  • 180 gram warm water
  • 7 gram droge gist
  • 1/2 theelepel zout

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 100 graden en kook wat water.
  • Klop in een grote kom met de handmixer het kokosmeel, psyllium, bakpoeder en erythritol tot het goed gemengd is.
  • Doe in een kleine kom het zout, de gist en warm water en roer dit door elkaar.
  • Voeg de appelciderazijn, kokosolie, eieren en het gistmengsel toe aan de droge ingrediënten en klop dit tot de gist goed gemengd is en er een deeg ontstaat. 
  • Verdeel het deeg in 8 kleine ballen en leg ze tegen elkaar in een ovenschaal op bakpapier.
  • Bestrooi de bovenkant met wat kokosmeel en leg er losjes een droge handdoek op. (Het kokosmeel is om te voorkomen, dat het deeg aan de handdoek gaat plakken).
  • Giet voldoende kokend water in een ovenschaal en zet deze onderin de oven. De oven uitzetten tot dat het brood erin gaat.
  • Zet de broodjes nu bovenin de oven en de oven 1 uur dichtlaten. (Dit om de broodjes te laten rijzen).
  • Verwijder na een uur de handdoek. Vul de ovenschaal met water en stel de temperatuur in op 180 graden. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met eidooier zodat ze goudbruin worden.
  • Bak ze nu in de oven gedurende 25-30 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de broodjes afkoelen en beleg naar keuze.