Deze Paleo zoete aardappel toast is een heerlijk en voedzaam alternatief voor brood. Dunne plakjes geroosterde zoete aardappel worden goudbruin gebakken en geserveerd met toppings zoals avocado, spiegelei of notenboter. Perfect voor een glutenvrij ontbijt of brunch eenvoudig, gezond en boordevol smaak!
Porties: 3
Totale tijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 160kcal
Eiwitten 2g
Koolhydraten 30g
Vetten 3g
Ingrediënten
1kleine tot middelgrotezoete aardappel
½theelepelkokosolie of olijfolie (optioneel, voor het roosteren)
snufjezeezout
Toppingideeën (kies je favoriet of combineer)
Avocado & Ei½avocado, geprakt + 1 gebakken of gepocheerd ei
Notenboter & Banaan1eetlepel amandelboter + banaanplakjes + een snufje kaneel
Gerookte Zalm50 ggekookte of gerookte zalm + spinazie + een scheutje citroensap
Aan de slag
Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een broodroosteroven op middelhoge stand.
Zoete aardappel snijden: Snijd de zoete aardappel in de lengte in plakken van ongeveer 0,6 cm dik. Je krijgt ongeveer 2–3 plakken, afhankelijk van de grootte.
Roosteren of toasten: Ovenmethode: Bestrijk de plakken licht met kokosolie of olijfolie, leg ze op een bakplaat en bak 15–20 minuten, halverwege omdraaien, tot ze van binnen zacht en aan de randen knapperig zijn. Toastermethode:Toast de plakken 2–3 keer tot ze gaar en goudbruin zijn.
Toppings toevoegen: Laat de plakken een beetje afkoelen en beleg ze met je favoriete Paleo-toppings.
Serveren: Serveer warm of op kamertemperatuur en geniet van deze gezonde, voedzame toast.