Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo zoete aardappel brownies zijn een droom voor chocoladeliefhebbers die een traktatie willen die zowel voedzaam als heerlijk is. Smeuïg vochtig en intens chocoladeachtig. Ze worden gemaakt met pure ingrediënten zonder granen zuivel of geraffineerde suiker. Het geheim zit in romige geprakte zoete aardappel die natuurlijke zoetheid vocht en een zachte compacte structuur geeft waardoor elke hap bijna op je tong smelt. Dit is het soort dessert dat je chocolade trek stilt terwijl je toch binnen de Paleo leefstijl blijft.
Smeuïge Paleo zoete aardappel brownie met fudgy structuur en pure chocolade chips bovenop.
Porties: 4
Totale tijd: 45 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 184kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 20g
Vetten 11g

Ingrediënten

  • 50 g geprakte gekookte zoete aardappel
  • 1 groot ei
  • 1/2 el rauwe honing of ahornsiroop
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1/2 el cacaopoeder ongezoet
  • 1 el kokosmeel
  • 1/4 tl vanille extract
  • Snuf zeezout
  • 1 el pure chocolade chips 85 cacao Paleo geschikt Optioneel

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 175°C en bekleed een klein bakblik van 10×10 cm met bakpapier.
  • Beslag maken. Klop in een kom de geprakte zoete aardappel het ei de honing de gesmolten kokosolie en vanille tot een glad mengsel. Voeg het cacaopoeder het kokosmeel en het zout toe en roer tot een dik egaal beslag. Spatel de chocolade chips erdoor als je die gebruikt.
  • Bakken. Giet het beslag in het bakblik en strijk het glad. Bak 16 tot 18 minuten tot het midden net gestold is. Voor een smeuïge structuur niet te lang bakken.
  • Afkoelen en snijden. Laat volledig afkoelen en snijd daarna in 4 kleine vierkantjes. Geniet van 1 stukje per portie. Bewaar de rest tot 4 dagen in de koelkast.