Deze Paleo zoete aardappel brownies zijn een droom voor chocoladeliefhebbers die een traktatie willen die zowel voedzaam als heerlijk is. Smeuïg vochtig en intens chocoladeachtig. Ze worden gemaakt met pure ingrediënten zonder granen zuivel of geraffineerde suiker. Het geheim zit in romige geprakte zoete aardappel die natuurlijke zoetheid vocht en een zachte compacte structuur geeft waardoor elke hap bijna op je tong smelt. Dit is het soort dessert dat je chocolade trek stilt terwijl je toch binnen de Paleo leefstijl blijft.
Porties: 4
Totale tijd: 45 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 184kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 20g
Vetten 11g
Ingrediënten
50ggeprakte gekookte zoete aardappel
1grootei
1/2elrauwe honing of ahornsiroop
1elgesmolten kokosolie
1/2el cacaopoederongezoet
1elkokosmeel
1/4tlvanille extract
Snuf zeezout
1el pure chocolade chips 85 cacao Paleo geschiktOptioneel
Aan de slag
Verwarm de oven op 175°C en bekleed een klein bakblik van 10×10 cm met bakpapier.
Beslag maken. Klop in een kom de geprakte zoete aardappel het ei de honing de gesmolten kokosolie en vanille tot een glad mengsel. Voeg het cacaopoeder het kokosmeel en het zout toe en roer tot een dik egaal beslag. Spatel de chocolade chips erdoor als je die gebruikt.
Bakken. Giet het beslag in het bakblik en strijk het glad. Bak 16 tot 18 minuten tot het midden net gestold is. Voor een smeuïge structuur niet te lang bakken.
Afkoelen en snijden. Laat volledig afkoelen en snijd daarna in 4 kleine vierkantjes. Geniet van 1 stukje per portie. Bewaar de rest tot 4 dagen in de koelkast.