Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo vanille amandel cupcakes laten zien hoe je met eenvoudige ingrediënten iets echt bijzonders kunt maken. Ze zijn zacht vochtig en licht gezoet met honing of ahornsiroop. De vertrouwde smaak van vanille komt mooi samen met de volle nootachtige smaak van amandelmeel alles zonder granen zuivel of geraffineerde suiker. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een huisgemaakte traktatie deze cupcakes geven je bij elke hap een gevoel van comfort. De romige kokos topping zorgt voor een luxe zuivelvrije afwerking waardoor ze extra feestelijk aanvoelen en toch volledig binnen een Paleo leefstijl passen.
Paleo vanille amandel cupcake met luchtige kokosroom frosting en geschaafde amandelen bovenop.
Porties: 4
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 190kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 10g
Vetten 15g

Ingrediënten

cupcakes

  • 2 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1 klein ei
  • 1 el rauwe honing of ahornsiroop
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el amandelmelk ongezoete
  • 1/4 tl vanille extract
  • 1/8 tl baking soda
  • Snuf zeezout

frosting optioneel

  • 2 el gekoelde kokosroom uit het vaste deel van een blik gekoelde kokosmelk
  • 1/2 tl rauwe honing of ahornsiroop
  • 1/4 tl vanille extract

Optionele topping

  • Geschaafde amandelen
  • Geraspte kokos

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 175 graden Celsius en bekleed een mini muffin vorm of cupcake. vorm met 4 papieren vormpjes.
  • Natte ingrediënten mengen. Klop in een kleine kom het ei de honing de gesmolten kokosolie de amandelmelk en het vanille extract tot een glad mengsel.
  • Droge ingrediënten toevoegen. Roer het amandelmeel het kokosmeel de baking soda en een snuf zeezout erdoor. Meng tot een glad dik beslag.
  • Bakken. Verdeel het beslag over de 4 vormpjes. Bak ongeveer 14 tot 16 minuten tot een prikker in het midden er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting aanbrengt.
  • Frosting maken. Klop in een andere kom de gekoelde kokosroom met de honing en het vanille extract tot een luchtige crème. Wordt de frosting te zacht laat deze dan ongeveer 10 minuten in de koelkast opstijven.
  • Afmaken. Verdeel de kokosroom frosting over de afgekoelde cupcakes. Garneer met geschaafde amandelen of geraspte kokos voor extra structuur en een mooie afwerking.
  • Serveren. Geniet van één cupcake per portie en bewaar de rest tot 3 dagen in de koelkast.