De geur van ui en tijm geeft dit brood een heerlijk huiselijke en hartige sfeer. Elke snee voelt rijk en smaakvol zonder zwaar te zijn. De zachte structuur maakt het ideaal om te beleggen of te gebruiken bij warme gerechten. Dit brood brengt comfort en eenvoud samen in één recept.
Porties: 12sneetjes
Bereidingstijd: 50 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 175kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 3g
Vetten 14g
Ingrediënten
180gamandelmeel
10gbakpoeder
½tlzout
½kleine uifijn gesnipperd
1tltijm
4eieren
60mlolijfolie
60mlamandelmelk
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakeblik.
Fruit de fijngesnipperde ui kort in een beetje olijfolie tot deze zacht is en laat afkoelen.
Meng in een kom amandelmeel, bakpoeder, zout en tijm.
Klop de eieren met olijfolie en amandelmelk los.
Roer de ui door het droge mengsel en voeg daarna het natte mengsel toe.