Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
De geur van ui en tijm geeft dit brood een heerlijk huiselijke en hartige sfeer. Elke snee voelt rijk en smaakvol zonder zwaar te zijn. De zachte structuur maakt het ideaal om te beleggen of te gebruiken bij warme gerechten. Dit brood brengt comfort en eenvoud samen in één recept.
hartig paleo brood met ui en tijm lichte goudbruine korst
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 175kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 3g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 180 g amandelmeel
  • 10 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 tl tijm
  • 4 eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml amandelmelk

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakeblik.
  • Fruit de fijngesnipperde ui kort in een beetje olijfolie tot deze zacht is en laat afkoelen.
  • Meng in een kom amandelmeel, bakpoeder, zout en tijm.
  • Klop de eieren met olijfolie en amandelmelk los.
  • Roer de ui door het droge mengsel en voeg daarna het natte mengsel toe.
  • Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad.
  • Bak 45 tot 50 minuten en laat volledig afkoelen.