Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo tonijnburgers zijn snel en gemakkelijk te maken, boordevol eiwitten en gezonde vetten. Licht gekruid en goudbruin gebakken, geserveerd met een frisse citroen aioli voor extra smaak. Perfect voor een gezonde lunch of diner die laag in koolhydraten is en volledig Paleo vriendelijk.
Paleo tonijnburgers met romige citroen-aioli, gezonde en koolhydraatarme lunch of diner, ideaal voor Paleo recepten in Nederland en België.
Porties: 3
Totale tijd: 18 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 340kcal
Eiwitten 32g
Koolhydraten 5g
Vetten 22g

Ingrediënten

Voor de Tonijnburgers

  • 1 blik 120 g uitgelekt wilde tonijn in water of olijfolie
  • 1 groot ei
  • el amandelmeel of kokosmeel voor een steviger textuur
  • 1 el fijngehakte rode ui
  • 1 el fijngesneden selderij
  • 1 el verse peterselie gehakt
  • ½ el vers citroensap
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • Snufje zwarte peper
  • 1 tl kokosolie of avocado olie om in te bakken

Voor de Citroen Aioli

  • el Paleo mayonaise gemaakt met avocado olie
  • ½ tl Dijonmosterd zonder toegevoegde suiker
  • ½ tl vers citroensap
  • ¼ tl citroenrasp
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Aan de slag

Maak het tonijnmengsel

  • Meng in een kom de uitgelekte tonijn, het ei, amandelmeel, rode ui, selderij, peterselie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper goed door elkaar tot een homogeen en kneedbaar mengsel.

Vorm de burgers

  • Vorm het mengsel tot 2–3 kleine burgers en druk stevig aan zodat ze goed bij elkaar blijven.

Bak de burgers

  • Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tonijnburgers toe en bak 3–4 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de pan en laat kort uitlekken op een stuk keukenpapier.

Maak de citroen-aioli

  • Klop in een klein kommetje de Paleo mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, citroenrasp, zout en peper tot een gladde en romige saus.

Serveren

  • Leg de tonijnburgers op een bord en besprenkel met de citroen-aioli, of serveer de saus apart als dip. Garneer met gehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.