Deze Paleo tonijnburgers zijn snel en gemakkelijk te maken, boordevol eiwitten en gezonde vetten. Licht gekruid en goudbruin gebakken, geserveerd met een frisse citroen aioli voor extra smaak. Perfect voor een gezonde lunch of diner die laag in koolhydraten is en volledig Paleo vriendelijk.
Porties: 3
Totale tijd: 18 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 340kcal
Eiwitten 32g
Koolhydraten 5g
Vetten 22g
Ingrediënten
Voor de Tonijnburgers
1blik120 g uitgelekt wilde tonijn in water of olijfolie
1groot ei
1½elamandelmeelof kokosmeel voor een steviger textuur
1elfijngehakte rode ui
1elfijngesneden selderij
1elverse peterseliegehakt
½elvers citroensap
¼tlknoflookpoeder
¼tlzeezout
Snufjezwarte peper
1tlkokosolie of avocado olieom in te bakken
Voor de Citroen Aioli
1½elPaleo mayonaisegemaakt met avocado olie
½tlDijonmosterdzonder toegevoegde suiker
½tlvers citroensap
¼tlcitroenrasp
Zout en zwarte peper naar smaak
Aan de slag
Maak het tonijnmengsel
Meng in een kom de uitgelekte tonijn, het ei, amandelmeel, rode ui, selderij, peterselie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper goed door elkaar tot een homogeen en kneedbaar mengsel.
Vorm de burgers
Vorm het mengsel tot 2–3 kleine burgers en druk stevig aan zodat ze goed bij elkaar blijven.
Bak de burgers
Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tonijnburgers toe en bak 3–4 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de pan en laat kort uitlekken op een stuk keukenpapier.
Maak de citroen-aioli
Klop in een klein kommetje de Paleo mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, citroenrasp, zout en peper tot een gladde en romige saus.
Serveren
Leg de tonijnburgers op een bord en besprenkel met de citroen-aioli, of serveer de saus apart als dip. Garneer met gehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.