Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo tiramisu met kokosroom brengt een geliefde Italiaanse klassieker naar een puur, graanvrij dessert dat voelt als verwennerij. Elke lepel combineert zachte amandelcake die licht doordrenkt is met koffie en een zijdezachte laag kokosroom. Het resultaat is een perfecte balans tussen romig, zoet en subtiel bitter. Het is een elegant maar eenvoudig nagerecht dat net zo goed past bij een etentje als bij een rustige avond thuis. Dankzij de natuurlijke zoetmiddelen en de luchtige textuur bewijst dit recept dat gezond eten nog steeds decadent mag aanvoelen.
Paleo tiramisu in een glas met lagen zachte amandelcake, luchtige kokosroom en cacao op een marmeren aanrecht in een lichte keuken. Gezond dessert zonder zuivel en zonder geraffineerde suiker, perfect als romige paleo traktatie.
Porties: 1
Totale tijd: 55 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 240kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 17g
Vetten 18g

Ingrediënten

cake laag

  • 2 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1 klein ei
  • 1 el kokosolie gesmolten
  • 1 el rauwe honing of ahornsiroop
  • 1/4 el vanille extract
  • snuf baking soda
  • snuf zeezout

koffie siroop

  • 2 el sterke koffie of espresso afgekoeld
  • 1/4 tl vanille extract

kokosroom

  • 3 el gekoelde kokosroom uit het vaste deel van een gekoelde blik kokosmelk
  • 1/2 el honing of ahornsiroop
  • 1/4 tl vanille extract

topping

  • 1/2 tl cacaopoeder ongezoet

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, ei, kokosolie, honing, vanille, baking soda en zout tot een glad beslag. Giet dit in de ovenschaal tot een laag van ongeveer een centimeter
  • Bak 10 tot 12 minuten tot goudbruin en laat volledig afkoelen. Snijd in kleine blokjes.
  • Klop in een kom de koude kokosroom met honing en vanille tot een luchtige crème. Wordt het te zacht, zet het dan kort terug in de koelkast.
  • Bouw de tiramisu op in een klein glas door laagjes te maken van cakeblokjes die je licht door de koffie haalt, gevolgd door een laag kokosroom. Herhaal en eindig met een romige toplaag.
  • Bestuif met cacao en laat 30 tot 60 minuten opstijven in de koelkast.Serveer goed gekoeld voor een romige, lichte en natuurlijk zoete traktatie.