Deze Paleo tiramisu met kokosroom brengt een geliefde Italiaanse klassieker naar een puur, graanvrij dessert dat voelt als verwennerij. Elke lepel combineert zachte amandelcake die licht doordrenkt is met koffie en een zijdezachte laag kokosroom. Het resultaat is een perfecte balans tussen romig, zoet en subtiel bitter. Het is een elegant maar eenvoudig nagerecht dat net zo goed past bij een etentje als bij een rustige avond thuis. Dankzij de natuurlijke zoetmiddelen en de luchtige textuur bewijst dit recept dat gezond eten nog steeds decadent mag aanvoelen.
Porties: 1
Totale tijd: 55 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 240kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 17g
Vetten 18g
Ingrediënten
cake laag
2el amandelmeel
1elkokosmeel
1kleinei
1el kokosoliegesmolten
1elrauwe honing of ahornsiroop
1/4elvanille extract
snuf baking soda
snuf zeezout
koffie siroop
2elsterke koffie of espresso afgekoeld
1/4tlvanille extract
kokosroom
3elgekoelde kokosroom uit het vaste deel van een gekoelde blik kokosmelk
1/2elhoning of ahornsiroop
1/4tlvanille extract
topping
1/2tlcacaopoederongezoet
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
Meng amandelmeel, kokosmeel, ei, kokosolie, honing, vanille, baking soda en zout tot een glad beslag. Giet dit in de ovenschaal tot een laag van ongeveer een centimeter
Bak 10 tot 12 minuten tot goudbruin en laat volledig afkoelen. Snijd in kleine blokjes.
Klop in een kom de koude kokosroom met honing en vanille tot een luchtige crème. Wordt het te zacht, zet het dan kort terug in de koelkast.
Bouw de tiramisu op in een klein glas door laagjes te maken van cakeblokjes die je licht door de koffie haalt, gevolgd door een laag kokosroom. Herhaal en eindig met een romige toplaag.
Bestuif met cacao en laat 30 tot 60 minuten opstijven in de koelkast.Serveer goed gekoeld voor een romige, lichte en natuurlijk zoete traktatie.