Breng een vleugje Thailand naar je eigen keuken met deze Paleo Thaise Groene Curry met Courgettini, een levendig, romig en aromatisch gerecht dat rijk voelt maar toch helemaal puur blijft. Malse kip of garnalen, knapperige groenten en lichte courgettini worden gesudderd in een geurige kokos currysaus vol knoflook, gember en frisse limoen. Het is rijk, kruidig en diep bevredigend, maar toch licht genoeg om op elke dag van de week van te genieten. De kracht van dit gerecht zit in de balans. Romige kokosmelk verzacht de warmte van de curry, limoen brengt helderheid en frisheid, en de courgettini nemen elke druppel smaak perfect op. Het is een prachtig voorbeeld van hoe Paleo koken zowel exotisch als troostrijk kan zijn, vol kleur en diepgang maar volledig zonder granen of zuivel.
Porties: 1
Totale tijd: 15 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 420kcal
Eiwitten 36g
Koolhydraten 13g
Vetten 26g
Ingrediënten
Voor de Curry:
150gkipfilet in dunne reepjes (of garnalen als variatie)
1tlkokosolie of avocado-olie
1kleine teen knoflook, fijngehakt
½tlverse gember, geraspt
1elThaise groene currypasta (Paleo-vriendelijk, zonder suiker of soja)
½kopje(120 ml) volle kokosmelk
¼kopje(60 ml) kippenbouillon of water
½elkokosamino’s
½tllimoensap
½kopjecourgette, in plakjes of blokjes
¼rode paprika, in reepjes
¼kopjesugar snaps of sperziebonen (optioneel)
½elverse koriander of basilicum, gehakt
Voor de Courgettini:
1middelgrote courgette, gespiraliseerd
½ tlolijfolie of avocado-olie
Snuf zeezout
Aan de slag
Courgettini voorbereiden:Spiraliseer de courgette en zet opzij. Verhit ½ tl olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de courgettini toe met een snuf zout en bak 1 tot 2 minuten tot ze net zacht zijn maar niet papperig. Haal van het vuur en zet apart.
De Curry bereiden:Verhit kokosolie in een skillet of wok op middelhoog vuur. Voeg knoflook en gember toe en bak 30 seconden tot het geurig is. Roer de groene currypasta erdoor en bak 1 minuut mee om de aroma’s vrij te laten komen. Voeg de kip toe en bak 3 tot 4 minuten tot deze niet meer roze is.
Vloeistoffen en groenten toevoegen:Giet de kokosmelk, bouillon en kokosamino’s erbij. Voeg courgette, paprika en sugar snaps toe. Laat 6 tot 8 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is en de saus iets indikt. Roer het limoensap erdoor en proef of de smaak goed in balans is.
Serveren:Leg de courgettini in een kom en schep de hete groene curry eroverheen. Garneer met koriander of basilicum en serveer eventueel met een partje limoen.