Ga terug
Ontbijt
Paleo Roerei met Spinazie en Zalm is een eiwitrijk, voedzaam gerecht dat perfect is voor ontbijt of lunch. De combinatie van romig roerei, verse spinazie en hartige zalm zorgt voor een smaakvolle en gezonde maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is.
Gezond paleo roerei met verse spinazie en gerookte zalm, eiwitrijk ontbijt of lunch, ideaal voor een voedzame start van de dag in Nederland
Totale tijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 320kcal
Eiwitten 24g
Koolhydraten 2g
Vetten 24g

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel kokosolie of olijfolie
  • 1 handvol verse spinazie
  • 60 gram gerookte zalm of gekookte wilde zalm, in stukjes
  • 1 eetlepel volle kokosmelk voor romiger roerei
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • (Optioneel) verse dille of bieslook als garnering

Aan de slag

  • Verhit de olie: Verhit de kokosolie of olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spinazie: Voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot deze is geslonken.
  • Klop de eieren: Klop in een kleine kom de eieren, kokosmelk, zout en peper tot een glad mengsel.
  • Voeg de eieren toe aan de pan: Giet het eimengsel over de spinazie. Roer zachtjes met een spatel tot de eieren zachtjes gestold zijn, ongeveer 2 tot 3 minuten.
  • Voeg de zalm toe: Vouw de zalm voorzichtig door het roerei net voordat het volledig gaar is, zodat de zalm warm wordt maar niet uitdroogt.
  • Serveren: Serveer direct en garneer eventueel met verse dille of bieslook.