Deze Paleo Pulled Pork met Koolsalade brengt al de rokerige, pittige smaken van een barbecue in de achtertuin, zonder de suikerachtige sauzen of bewerkte ingrediënten. Langzaam gegaard varkensvlees wordt heerlijk mals en perfect gekruid, terwijl de knapperige, romige koolsalade frisheid en crunch toevoegt. Het is een troostrijke, eiwitrijke maaltijd die als een verwennerij smaakt, maar volledig trouw blijft aan de schone Paleo principes. Of je het nu langzaam in de oven kookt of het op het fornuis laat sudderen, dit gerecht vangt het beste van de klassieke BBQ smaken met voedzame ingrediënten. Het resultaat? Een maaltijd die vullend, in balans en bevredigend is, zonder brood.
Porties: 1
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 440kcal
Eiwitten 36g
Koolhydraten 10g
Vetten 28g
Ingrediënten
Voor de Pulled Pork:
150gvarkensschouder of varkenshaas
1tlolijfolie of avocado-olie
¼tlzeezout
Snufje zwarte peper
¼tlgerookte paprika
¼tlknoflookpoeder
¼tluienpoeder
¼tlchilipoeder (optioneel voor pittigheid)
¼kopje(60 ml) tomatenpuree
½tlappelciderazijn
½tlhoning of pure ahornsiroop (laat weg voor Whole30)
½tlkokosaminos
Voor de Paleo Koolsalade:
½kopjegesneden groene kool
¼kopjegesneden wortelen
1elavocado olie mayonaise (Paleo-goedgekeurd)
½tlappelciderazijn
Snufje zeezout en zwarte peper
Optionele Garnering:
Verse peterselie of groene ui
Optionele Bijgerechten (niet inbegrepen in de macronutriënten):
Slawraps of geroosterde zoete aardappel
Aan de slag
Stoven (Snelle Methode):Snijd het varkensvlees in stukken. Verhit olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en breng op smaak met zout, peper, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 5-6 minuten. Voeg tomatenpuree, appelciderazijn, honing (indien gebruikt) en kokosaminos toe. Verlaag het vuur, dek af en laat 45-60 minuten sudderen, af en toe roeren, totdat het vlees mals is. Trek het uit elkaar met twee vorken.
Oven (Langzaam Roosteren):Wrijf het varkensvlees in met olie en alle kruiden. Leg het in een gesloten ovenschaal met tomatenpuree, azijn, honing (indien gebruikt) en kokosaminos. Rooster het in de oven op 160°C (325°F) gedurende 2½–3 uur, totdat het vlees makkelijk uit elkaar valt, en trek het daarna uit elkaar.
Maak de Koolsalade:Meng in een kom de gesneden kool en wortelen. Voeg avocado mayo, appelciderazijn, zout en peper toe. Meng goed door elkaar en zet opzij in de koelkast totdat het varkensvlees klaar is.
Stel de Bowl Samen:Serveer het malse pulled pork op een bord naast een royale schep Paleo koolsalade. Garneer met peterselie of groene ui voor een frisse toets.
Geniet:Serveer warm als maaltijd op zichzelf of gewikkeld in frisse sla bladeren. Het is rokerig, hartig en helemaal zonder schuldgevoel.