Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo Pompoen Kruiden Mugcake is een heerlijk snel herfsttoetje dat zacht, kruidig en troostrijk is. De warme smaken van kaneel, nootmuskaat en gember combineren prachtig met pure pompoenpuree en voedzame Paleo ingrediënten. Binnen vijf minuten staat er een luchtig, geurend cakeje voor je neus dat voelt als een mini pompoentaart in een mok. Je geniet van alle smaken van een klassieke pumpkin pie, maar dan zonder granen, zuivel of geraffineerde suiker. Het is ideaal voor die momenten waarop je behoefte hebt aan iets zoets, verwarmends en toch voedzaams.
Luchtige Paleo pompoenkruiden mugcake met romige kokosslagroom en pecannoten bovenop.
Porties: 1
Totale tijd: 5 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 230kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 15g
Vetten 16g

Ingrediënten

  • 2 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 2 el pompoenpuree (100 procent puur)
  • 1 groot ei
  • 1 el kokosolie of amandelpasta, gesmolten
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
  • ¼ tl bakpoeder
  • ½ tl pompoenkruiden (kaneel, nootmuskaat en gember)
  • Snufje zeezout
  • ¼ tl vanille-extract
  • Optioneel: gehakte pecannoten of walnoten, kokosslagroom

Aan de slag

  • Beslag maken
    Klop het ei, de pompoenpuree, gesmolten kokosolie, honing en vanille tot een glad mengsel. Roer er amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, pompoenkruiden en zout doorheen tot een egaal beslag ontstaat.
  • Garen in magnetron of oven
    Magnetron: verwarm 60 tot 75 seconden, tot de bovenkant net stevig is maar de binnenkant zacht blijft. Oven: bak 12 tot 14 minuten op 175 graden Celsius in een kleine ramekin.
  • Serveren
    Laat kort afkoelen en geniet warm. Werk eventueel af met noten of een lepel kokosslagroom.