Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo Perzik Crumble bevat alles wat we zo heerlijk vinden aan zomerse desserts: zoete, sappige perziken die zachtjes bubbelen onder een goudbruine, nootachtige topping die precies genoeg knapperigheid geeft. Het is warm, geurend en licht gekruid met kaneel, waardoor elke hap een perfecte balans heeft tussen zoet en krokant. Zonder granen, zuivel of geraffineerde suiker is dit een dessert dat zo puur en natuurlijk is dat je het op ieder moment van de dag kunt eten. Serveer het direct uit de oven met een lepel kokosyoghurt of geniet er koud van op een warme dag, het voelt altijd indulgent maar toch helemaal natuurlijk.
Paleo perzik crumble met sappige perzikpartjes en een goudbruine, knapperige amandel-kokos topping, een gezonde glutenvrije en zuivelvrije zomertraktatie met pure ingrediënten.
Porties: 1
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 220kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 18g
Vetten 15g

Ingrediënten

Voor de perzikvulling:

  • 1 middelgrote, rijpe perzik (ongeveer 150 g), in plakjes
  • ½ tl kokosolie of ghee, gesmolten
  • ½ tl citroensap
  • ½ tl honing of ahornsiroop (optioneel, als de perziken minder zoet zijn)
  • ¼ tl kaneel

Voor de crumble topping:

  • 2 el amandelmeel
  • 1 el ongezoete kokosrasp
  • 1 el gehakte pecannoten of walnoten
  • ½ el gesmolten kokosolie
  • ½ tl kaneel
  • Snufje zeezout

Optioneel:

  • Kokosyoghurt of kokosslagroom als topping

Aan de slag

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een klein ovenschaaltje of ramekin licht in.
  • Perzikvulling maken
    Meng de perzikplakjes met kokosolie, citroensap, honing (indien gebruikt) en kaneel. Schep dit in de ramekin en verdeel gelijkmatig.
  • Crumble topping maken
    Meng in een andere kom het amandelmeel, kokosrasp, gehakte noten, gesmolten kokosolie, kaneel en zout tot een kruimelig geheel.
  • Samenstellen en bakken
    Strooi de crumble gelijkmatig over de perzikvulling. Bak 18 tot 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de perziken zacht en bubbelend zijn.
  • Serveren
    Laat even afkoelen en serveer warm. Een lepel kokosyoghurt of kokosslagroom maakt het extra romig en fris.