Deze Paleo Perzik Crumble bevat alles wat we zo heerlijk vinden aan zomerse desserts: zoete, sappige perziken die zachtjes bubbelen onder een goudbruine, nootachtige topping die precies genoeg knapperigheid geeft. Het is warm, geurend en licht gekruid met kaneel, waardoor elke hap een perfecte balans heeft tussen zoet en krokant. Zonder granen, zuivel of geraffineerde suiker is dit een dessert dat zo puur en natuurlijk is dat je het op ieder moment van de dag kunt eten. Serveer het direct uit de oven met een lepel kokosyoghurt of geniet er koud van op een warme dag, het voelt altijd indulgent maar toch helemaal natuurlijk.
Porties: 1
Totale tijd: 30 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 220kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 18g
Vetten 15g
Ingrediënten
Voor de perzikvulling:
1middelgrote, rijpe perzik (ongeveer 150 g), in plakjes
½tlkokosolie of ghee, gesmolten
½tlcitroensap
½tlhoning of ahornsiroop (optioneel, als de perziken minder zoet zijn)
¼tlkaneel
Voor de crumble topping:
2elamandelmeel
1elongezoete kokosrasp
1elgehakte pecannoten of walnoten
½elgesmolten kokosolie
½tlkaneel
Snufje zeezout
Optioneel:
Kokosyoghurt of kokosslagroom als topping
Aan de slag
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een klein ovenschaaltje of ramekin licht in.
Perzikvulling makenMeng de perzikplakjes met kokosolie, citroensap, honing (indien gebruikt) en kaneel. Schep dit in de ramekin en verdeel gelijkmatig.
Crumble topping makenMeng in een andere kom het amandelmeel, kokosrasp, gehakte noten, gesmolten kokosolie, kaneel en zout tot een kruimelig geheel.
Samenstellen en bakkenStrooi de crumble gelijkmatig over de perzikvulling. Bak 18 tot 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de perziken zacht en bubbelend zijn.
ServerenLaat even afkoelen en serveer warm. Een lepel kokosyoghurt of kokosslagroom maakt het extra romig en fris.