Ga terug
+ servings
Dessert | Snack
Deze Paleo niet gebakken kokosrepen zijn een tropische traktatie in zijn puurste vorm, zacht, romig en precies zoet genoeg om je trek te stillen zonder schuldgevoel. Ze zijn binnen enkele minuten gemaakt en hebben geen oven nodig, ideaal voor momenten waarop je een snelle maar toch luxe snack wilt. De combinatie van zachte kokos en een knapperige pure chocoladelaag zorgt voor een onweerstaanbare bite die smelt op de tong. Gemaakt met alleen maar voedzame ingrediënten laten deze repen zien dat een eenvoudige bereiding verrassend rijk van smaak kan zijn.
Paleo niet gebakken kokosrepen met pure chocoladelaag, gemaakt van kokosrasp, kokosolie en donkere chocolade.
Porties: 3
Totale tijd: 40 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 210kcal
Eiwitten 2g
Koolhydraten 9g
Vetten 19g

Ingrediënten

  • 1 kopje ongezoete geraspte kokos
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • el honing of ahornsiroop
  • ½ tl vanille-extract
  • Snufje zeezout

Optioneel chocoladelaagje:

  • 30 g pure chocolade (85 procent cacao)
  • ½ tl kokosolie

Aan de slag

  • De kokosbasis maken
    Meng de geraspte kokos, gesmolten kokosolie, honing, vanille en zeezout tot een plakkerig, samenhangend mengsel. Is het nog te droog, voeg dan een klein beetje extra kokosolie toe.
  • Vormen en koelen
    Druk het mengsel stevig in een klein met bakpapier bekleed bakje of silicone vorm van ongeveer tien bij tien centimeter. Strijk de bovenkant glad. Zet het twintig tot vijfentwintig minuten in de vriezer tot het stevig is.
  • Optionele chocoladelaag
    Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie of in korte magnetronintervallen. Giet dit over de koude kokosbasis en verdeel gelijkmatig. Laat nog tien tot vijftien minuten opstijven.
  • Snijden en serveren
    Snijd de plak in zes kleine repen en geniet van twee repen per portie. Bewaar ze in de koelkast voor een zachte en chewy bite, of in de vriezer voor een stevige, candybar achtige textuur.