Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Deze hartige broodvariant met knoflook en ui brengt meteen een warme, huiselijke geur in je keuken. De smaak is krachtig maar toch verrassend zacht, waardoor dit brood perfect werkt als vervanger voor klassieke broodstengels. Het past bij elke maaltijd en is ideaal om te dippen, te beleggen of gewoon zo te eten. Een heerlijke paleo keuze voor wie houdt van een kruidig, smaakvol brood dat gemakkelijk te maken is.
luchtig paleo brood met knoflook en ui goudbruine broodstengels met kruidige aroma
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 185kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 3g
Vetten 13g

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 10 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 4 eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml amandelmelk

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Meng in een kom het amandelmeel, de bakpoeder, het zout, het knoflookpoeder en het uienpoeder.
  • Klop in een andere kom de eieren met de olijfolie en amandelmelk tot een glad mengsel.
  • Meng nat en droog door elkaar tot er een dik, samenhangend beslag ontstaat.
  • Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant mooi glad.
  • Bak 45 tot 50 minuten tot het brood stevig is en licht goudbruin kleurt.
  • Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens in stengels.