Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo kipsalade wraps zijn een snelle, lichte en voedzame maaltijd. Malse stukjes kip worden gecombineerd met knapperige groenten en een romige cashewsaus, allemaal verpakt in verse sla. Perfect voor een koolhydraatarme lunch of diner die volledig Paleo vriendelijk is en gemakkelijk mee te nemen.
Paleo kipsalade wraps met romige cashewsaus en knapperige sla – gezonde lunch of diner, ideaal voor Paleo recepten in Nederland en België.
Porties: 3
Totale tijd: 16 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 365kcal
Eiwitten 34g
Koolhydraten 10g
Vetten 21g

Ingrediënten

Voor de kipvulling

  • 150 g kipfilet fijngehakt of gemalen
  • 1 tl kokosolie of avocado-olie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ¼ kleine ui fijngehakt
  • ¼ rode paprika fijngehakt
  • ½ kleine wortel geraspt
  • 1 el kokosaminos Paleo-alternatief voor sojasaus
  • ½ tl verse geraspte gember
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de cashewsaus

  • el ongezouten cashewpasta
  • 1 el kokosaminos
  • 1 tl limoensap
  • ½ tl honing of pure ahornsiroop optioneel
  • 1 el warm water om te verdunnen
  • Snufje chilivlokken optioneel, voor pit

Voor serveren

  • 3 –4 grote botersla- of romainebladeren
  • 1 el verse koriander gehakt (optioneel)
  • 1 el geroosterde cashewnoten gehakt (voor garnering)

Aan de slag

Kook de kipvulling

  • Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1–2 minuten tot ze geurig zijn.
  • Voeg de kip toe en bak 5–6 minuten, regelmatig roerend, tot de kip goudbruin en gaar is. Roer de rode paprika, wortel, kokosaminos, gember, zout en peper erdoor. Bak nog 2 minuten, haal daarna van het vuur.

Maak de cashewsaus

  • Meng in een klein kommetje de cashewpasta, kokosaminos, limoensap, honing, warm water en chilivlokken tot een gladde, romige saus. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te krijgen.

Wraps samenstellen

  • Leg de slabladeren klaar en schep de warme kipvulling in elk blad. Besprenkel met de cashewsaus en bestrooi met gehakte koriander en geroosterde cashewnoten.

Serveren

  • Rol of vouw de slabladeren en eet direct terwijl ze vers en knapperig zijn.