Deze Paleo kipsalade wraps zijn een snelle, lichte en voedzame maaltijd. Malse stukjes kip worden gecombineerd met knapperige groenten en een romige cashewsaus, allemaal verpakt in verse sla. Perfect voor een koolhydraatarme lunch of diner die volledig Paleo vriendelijk is en gemakkelijk mee te nemen.
Porties: 3
Totale tijd: 16 minutenminuten
Bereidingstijd: 6 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 365kcal
Eiwitten 34g
Koolhydraten 10g
Vetten 21g
Ingrediënten
Voor de kipvulling
150gkipfiletfijngehakt of gemalen
1tlkokosolie of avocado-olie
1teentje knoflookfijngehakt
¼kleine uifijngehakt
¼rode paprikafijngehakt
½kleine wortelgeraspt
1elkokosaminosPaleo-alternatief voor sojasaus
½tlverse geraspte gember
Zout en zwarte peper naar smaak
Voor de cashewsaus
1½elongezouten cashewpasta
1elkokosaminos
1tllimoensap
½tlhoning of pure ahornsiroopoptioneel
1elwarm waterom te verdunnen
Snufjechilivlokkenoptioneel, voor pit
Voor serveren
3–4 grote botersla- of romainebladeren
1elverse koriandergehakt (optioneel)
1elgeroosterde cashewnotengehakt (voor garnering)
Aan de slag
Kook de kipvulling
Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1–2 minuten tot ze geurig zijn.
Voeg de kip toe en bak 5–6 minuten, regelmatig roerend, tot de kip goudbruin en gaar is. Roer de rode paprika, wortel, kokosaminos, gember, zout en peper erdoor. Bak nog 2 minuten, haal daarna van het vuur.
Maak de cashewsaus
Meng in een klein kommetje de cashewpasta, kokosaminos, limoensap, honing, warm water en chilivlokken tot een gladde, romige saus. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te krijgen.
Wraps samenstellen
Leg de slabladeren klaar en schep de warme kipvulling in elk blad. Besprenkel met de cashewsaus en bestrooi met gehakte koriander en geroosterde cashewnoten.
Serveren
Rol of vouw de slabladeren en eet direct terwijl ze vers en knapperig zijn.