Ga terug
+ servings
Diner | Lunch
Paleo Kippensoep: Troostrijk, Voedzaam en Perfect in Balans. Deze Paleo kippensoep is het ultieme feelgood gerecht, licht maar toch diep verzadigend, vol pure eiwitten, malse groenten en geurige kruiden. Het is een voedzame twist op de klassieke comfortsoep, volledig graanvrij, zuivelvrij en Paleo proof. Perfect voor knusse avonden, meal prep of een zachte reset dag, deze soep geeft precies de warmte en voeding die je lichaam nodig heeft, helemaal zonder noedels.
Paleo kippensoep met malse stukjes kip, wortel, courgette en bleekselderij in heldere bouillon, geserveerd in een witte kom en gegarneerd met verse peterselie.
Porties: 1
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 260kcal
Eiwitten 28g
Koolhydraten 8g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 120 g gekookte of rauwe kipfilet of kippendij in blokjes of draadjes
  • 240 ml kippenbouillon Paleo geschikt
  • 1/2 kleine wortel in plakjes
  • 1/4 kleine courgette in plakjes of blokjes
  • 1/4 kleine ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/4 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 1/2 el olijfolie of avocado-olie
  • 1/4 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • fijngehakte peterselie of een kneepje citroensap Optionele garnering

Aan de slag

  • Fruit de aromaten. Verhit de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak 3 tot 4 minuten tot alles zacht wordt en heerlijk geurt.
  • Voeg kip en bouillon toe. Doe de kip in de pan rauw of al gaar en schenk de bouillon erbij. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  • Laat de soep sudderen. Breng aan de kook en laat daarna 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en de kip volledig is doorgekookt .Gebruik je voorgekookte kip? Voeg die dan pas in de laatste 5 minuten toe om op te warmen.
  • Voeg de courgette toe. Roer de courgette erdoor en laat 3 tot 4 minuten meekoken tot deze net zacht is. Proef en breng indien nodig extra op smaak.
  • Serveer. Schep de soep in een kom en garneer met peterselie of een scheutje citroensap voor extra frisheid. Serveer warm en geniet van deze rustgevende, voedzame maaltijd.