Ga terug
+ servings
Diner
Deze Paleo in de pan gebakken zalm met citroen dille saus is een gerecht dat perfect balanceert tussen simpel en verfijnd. Knapperige zalm met goudbruin vel wordt gecombineerd met een romige citroen dille saus die fris, levendig en vol smaak is. Het voelt aan als een restaurantwaardig gerecht, maar staat binnen twintig minuten op tafel. De rijke, boterachtige smaak van zalm gaat prachtig samen met de frisheid van citroen en de aromatische zachtheid van dille. Kokosroom zorgt voor een zijdezachte, zuivelvrije romigheid die alles mooi samenbrengt, zonder zware ingrediënten, alleen pure, heldere smaken. Of je nu snel wilt koken doordeweeks of een intiem diner wilt serveren, dit Paleo gerecht brengt frisheid en elegantie bij elke hap.
Paleo in de pan gebakken zalm met romige citroen-dille saus, knapperig gebakken zalmfilet met verse dille en citroen, een gezonde koolhydraatarme en zuivelvrije maaltijd.
Porties: 1
Totale tijd: 12 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 430kcal
Eiwitten 34g
Koolhydraten 4g
Vetten 30g

Ingrediënten

Voor de Zalm:

  • 150 g zalmfilet, bij voorkeur met huid
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • ¼ tl zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl paprikapoeder (optioneel)

Voor de Citroen-Dille Saus:

  • 2 el kokosroom (of het dikke deel van kokosmelk)
  • 1 tl vers citroensap
  • ½ tl citroenzest
  • ½ tl Dijonmosterd (optioneel, Paleo vriendelijk zonder toevoegingen)
  • ½ el verse dille, gehakt (of ¼ tl gedroogd)
  • Snuf zeezout en zwarte peper

Optionele bijgerechten:

  • Gestoomde asperges, geroosterde broccoli of bloemkoolpuree

Aan de slag

  • Citroen Dille Saus bereiden:
    Meng in een klein kommetje de kokosroom, citroensap, citroenzest, Dijonmosterd, dille, zout en peper. Klop tot een gladde, romige saus. Zet apart terwijl je de zalm bakt.
  • Zalm bakken:
    Dep de zalm droog en kruid beide zijden met zout, peper, knoflookpoeder en eventueel paprikapoeder. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan en bak 4 tot 5 minuten tot het vel knapperig is. Draai voorzichtig om en bak nog 2 tot 3 minuten tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt.
  • Serveren:
    Leg de zalm op een bord en schep de citroen dille saus erover. Garneer met verse dille of een schijfje citroen. Serveer direct met Paleo vriendelijke bijgerechten.