Deze hartige Paleo preitaart is een warme, voedzame maaltijd met een boterige, graanvrije korst en een romige vulling van prei. Ideaal als knusse lunch, lichte avondmaaltijd of elegante brunch, en volledig zonder gluten, zuivel of geraffineerde ingrediënten. Met zijn zachte korst, geurige prei en rijke ei kokosvulling is dit echte comfortfood op een pure, voedzame en smaakvolle manier.
Porties: 1
Totale tijd: 35 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 330kcal
Eiwitten 11g
Koolhydraten 9g
Vetten 27g
Ingrediënten
Korst
3elamandelmeel
1elkokosmeel
1elgesmolten ghee of kokosolie
1kleineidooier
Snufje zeezout
Vulling
1/2kleineprei ca. 60 g in dunne ringen witte en lichtgroene deel
1/2kleineui fijngehakt
1teentjeknoflook fijngehakt
1tlolijfolie of ghee
1grootei
2elkokosmelk ongezoet volvet
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Optioneel
snufje tijm of nootmuskaat
fijngehakte peterselie of bieslook
Aan de slag
Verwarm de oven tot 180°C en vet een kleine quichevorm of ramekin licht in.
Maak de korst. Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, zout, gesmolten ghee en de eidooier. Kneed tot een deeg. Druk dit gelijkmatig uit over de bodem en randen van de vorm. Bak 8 tot 10 minuten tot licht goudbruin. Haal eruit en zet opzij.
Bereid de vulling. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 4 tot 5 minuten tot alles zacht en geurig is.
Stel de taart samen.Klop in een kom het ei, de kokosmelk, zout, peper en eventueel tijm of nootmuskaat door elkaar. Roer het preimengsel erdoor. Giet dit in de voorgebakken korst en strijk glad.
Bak de taart. Bak 18 tot 20 minuten tot de vulling stevig is en de bovenkant licht kleurt.
Serveer.Laat kort afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Garneer met peterselie of bieslook en serveer warm of op kamertemperatuur.