Ga terug
Ontbijt
Paleo Groente Omelet Rol is een voedzaam en eiwitrijk ontbijt of lunchgerecht. Gemaakt van eieren en verse groenten zoals spinazie en paprika, opgerold tot een handige rol. Snel te bereiden, licht verteerbaar en perfect voor een gezonde start van de dag of een energieke maaltijd.
Gezonde Paleo groente omelet rol gevuld met spinazie, paprika en kruiden, eiwitrijk ontbijt of lunch, voedzaam en natuurlijk in Nederland
Totale tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 240kcal
Eiwitten 14g
Koolhydraten 6g
Vetten 18g

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • ¼ kopje fijngehakte rode paprika
  • ¼ kopje fijngehakte ui
  • ¼ kopje blokjes courgette
  • ¼ kopje olijfolie of avocado-olie
  • 1 theelepel olijfolie of avocado-olie
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Optionele toppings of vullingen

  • plakjes avocado
  • verse kruiden zoals peterselie of bieslook

Aan de slag

  • Oven voorverwarmen en kloppen: Klop in een kleine kom de eieren, amandelmelk, zout en peper tot een glad mengsel.
  • Groenten bakken: Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de gehakte paprika, ui en courgette toe. Bak 3 tot 4 minuten totdat ze iets zacht zijn, voeg dan de spinazie toe en bak nog een minuut tot deze geslonken is.
  • Voeg de eieren toe: Giet het eimengsel gelijkmatig over de gebakken groenten. Kantel de pan zodat het zich verspreidt tot een dunne laag. Bak 2 tot 3 minuten totdat de randen beginnen te stollen.
  • Rol de omelet: Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig op te rollen vanaf één kant, zoals een crêpe of sushirol. Bak nog een minuut om de rol te sluiten.
  • Serveren: Snijd doormidden en garneer met verse kruiden of plakjes avocado. Serveer warm en geniet er direct van.