Paleo Granola met Noten en Kokos is een knapperig, gezond ontbijt of tussendoortje, gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals noten, kokos en zaden. Suikervrij en voedzaam, perfect voor een energiek begin van de dag of als snack in Nederland.
Totale tijd: 35 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 380kcal
Eiwitten 9g
Koolhydraten 14g
Vetten 33g
Ingrediënten
2eetlepelsamandelen, grof gehakt
2eetlepelswalnoten, grof gehakt
1eetlepelpecannoten, grof gehakt
2eetlepelsongezoet geraspte kokos
1eetlepelpompoenpitten
1eetlepelzonnebloempitten
½eetlepelkokosolie, gesmolten
½eetlepelrauwe honing of ahornsiroop (optioneel, voor zoetheid)
¼theelepelkaneel
snufjezeezout
(Optioneel) een paar verse bessen om te serveren
Aan de slag
Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Droge ingrediënten mengen: Meng in een kom de amandelen, walnoten, pecannoten, kokos, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel en zout.
Natte ingrediënten toevoegen: Giet de gesmolten kokosolie en honing of ahornsiroop erbij. Roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Bakken: Verspreid het mengsel in een dunne laag over de bakplaat. Bak 20 tot 25 minuten, roer halverwege even door, tot het goudbruin en geurend is.
Volledig laten afkoelen: Laat het geheel volledig afkoelen; het wordt knapperig tijdens het afkoelen.
Serveren: Serveer met een scheutje amandel- of kokosmelk, of garneer met een paar verse bessen voor een frisse afwerking.