Deze Paleo Gegrilde Garnalenspiesjes met Knoflook en Kruiden zijn een snelle, lichte en smaakvolle maaltijd. Sappige garnalen worden gemarineerd met knoflook, verse kruiden en olijfolie en kort gegrild tot perfectie. Ideaal als gezonde lunch, diner of zomerse barbecue, rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten.
Porties: 3
Totale tijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 210kcal
Eiwitten 33g
Koolhydraten 2g
Vetten 8g
Ingrediënten
Voor de garnalenspiesjes
150grauwe garnalengepeld en schoongemaakt (ongeveer 10–12 middelgrote garnalen)
1tlolijfolie of avocado-olie
1teentje knoflookfijngehakt
½elvers citroensap
½tlcitroenrasp
½elverse peterseliefijngehakt
½elverse basilicum of korianderfijngehakt
¼tlzeezout
Snufjezwarte peper
Houten of metalen spiesjes
Voor serveren (optioneel)
Partjes citroen
Extra fijngehakte kruiden voor garnering
Aan de slag
Bereid de marinade
Meng in een klein kommetje olijfolie, knoflook, citroensap, citroenrasp, peterselie, basilicum, zout en peper tot een gelijkmatige marinade.
Marineer de garnalen
Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat ze volledig bedekt zijn. Laat 10–15 minuten marineren. (Niet te lang, want het citroensap kan de garnalen gedeeltelijk “garen”.)
Rijg de garnalen aan de spiesjes
Rijg de garnalen op houten of metalen spiesjes, laat wat ruimte tussen de garnalen voor gelijkmatige garing.
Grill de garnalen
Verhit de grill of grillpan op middelhoog vuur. Grill de garnalen 2–3 minuten per kant, tot ze roze, ondoorzichtig en licht gekarameliseerd aan de randen zijn. Let op dat je ze niet overkookt, garnalen garen zeer snel.
Serveren
Leg de spiesjes op een bord en bestrooi met extra fijngehakte kruiden. Serveer direct met partjes citroen voor een frisse smaak.