Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo Gegrilde Garnalenspiesjes met Knoflook en Kruiden zijn een snelle, lichte en smaakvolle maaltijd. Sappige garnalen worden gemarineerd met knoflook, verse kruiden en olijfolie en kort gegrild tot perfectie. Ideaal als gezonde lunch, diner of zomerse barbecue, rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten.
Porties: 3
Totale tijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 210kcal
Eiwitten 33g
Koolhydraten 2g
Vetten 8g

Ingrediënten

Voor de garnalenspiesjes

  • 150 g rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt (ongeveer 10–12 middelgrote garnalen)
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ el vers citroensap
  • ½ tl citroenrasp
  • ½ el verse peterselie fijngehakt
  • ½ el verse basilicum of koriander fijngehakt
  • ¼ tl zeezout
  • Snufje zwarte peper
  • Houten of metalen spiesjes

Voor serveren (optioneel)

  • Partjes citroen
  • Extra fijngehakte kruiden voor garnering

Aan de slag

Bereid de marinade

  • Meng in een klein kommetje olijfolie, knoflook, citroensap, citroenrasp, peterselie, basilicum, zout en peper tot een gelijkmatige marinade.

Marineer de garnalen

  • Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat ze volledig bedekt zijn. Laat 10–15 minuten marineren. (Niet te lang, want het citroensap kan de garnalen gedeeltelijk “garen”.)
  • Rijg de garnalen aan de spiesjes
  • Rijg de garnalen op houten of metalen spiesjes, laat wat ruimte tussen de garnalen voor gelijkmatige garing.

Grill de garnalen

  • Verhit de grill of grillpan op middelhoog vuur. Grill de garnalen 2–3 minuten per kant, tot ze roze, ondoorzichtig en licht gekarameliseerd aan de randen zijn. Let op dat je ze niet overkookt, garnalen garen zeer snel.

Serveren

  • Leg de spiesjes op een bord en bestrooi met extra fijngehakte kruiden. Serveer direct met partjes citroen voor een frisse smaak.