Deze Paleo gebakken zalm met geroosterde asperges is een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd. Malse zalmfilets worden in de oven gegaard met een lichte kruidenlaag, terwijl de asperges knapperig en licht gekarameliseerd worden. Een perfecte Paleo-maaltijd die rijk is aan eiwitten, gezonde vetten en groenten, ideaal voor lunch of diner.
Porties: 3
Totale tijd: 25 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 405kcal
Eiwitten 37g
Koolhydraten 5g
Vetten 26g
Ingrediënten
Voor de Zalm
150gwilde zalmfilet
1tlolijfolie of avocado-olie
1tlvers citroensap
¼tlknoflookpoeder
¼tlpaprika
Zeezout en zwarte peper naar smaak
1schijfje citroenom mee te bakken
Voor de Geroosterde Asperges
6–8 verse aspergesschoongemaakt en uiteinden verwijderd
1tlolijfolie of avocado-olie
Snufjezeezout en zwarte peper
½tlcitroenraspoptioneel, voor garnering
Optionele Garnering
Verse gehakte peterselie of dille
Partje citroen om erbij te serveren
Aan de slag
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zalm voorbereiden
Leg de zalmfilet op één kant van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en citroensap, en kruid met knoflookpoeder, paprika, zout en peper. Leg een schijfje citroen bovenop voor extra smaak en vocht.
Asperges voorbereiden
Leg de asperges op de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Hussel lichtjes zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Bakken
Rooster de zalm en asperges 12–15 minuten, of totdat de zalm gemakkelijk met een vork uit elkaar valt en de asperges gaar zijn maar nog licht knapperig aan de punten.
Serveren
Leg de zalm en asperges samen op een bord. Garneer met gehakte peterselie of dille en eventueel wat citroenrasp. Serveer met een partje citroen om over de zalm te knijpen.