Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo gebakken zalm met geroosterde asperges is een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd. Malse zalmfilets worden in de oven gegaard met een lichte kruidenlaag, terwijl de asperges knapperig en licht gekarameliseerd worden. Een perfecte Paleo-maaltijd die rijk is aan eiwitten, gezonde vetten en groenten, ideaal voor lunch of diner.
Paleo gebakken zalmfilet met geroosterde asperges en citroen gezonde koolhydraatarme maaltijd, ideaal voor Paleo recepten in Nederland en België.
Porties: 3
Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 405kcal
Eiwitten 37g
Koolhydraten 5g
Vetten 26g

Ingrediënten

Voor de Zalm

  • 150 g wilde zalmfilet
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • 1 tl vers citroensap
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl paprika
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 schijfje citroen om mee te bakken

Voor de Geroosterde Asperges

  • 6 –8 verse asperges schoongemaakt en uiteinden verwijderd
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • Snufje zeezout en zwarte peper
  • ½ tl citroenrasp optioneel, voor garnering

Optionele Garnering

  • Verse gehakte peterselie of dille
  • Partje citroen om erbij te serveren

Aan de slag

Oven voorverwarmen

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zalm voorbereiden

  • Leg de zalmfilet op één kant van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en citroensap, en kruid met knoflookpoeder, paprika, zout en peper. Leg een schijfje citroen bovenop voor extra smaak en vocht.

Asperges voorbereiden

  • Leg de asperges op de andere kant van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Hussel lichtjes zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.

Bakken

  • Rooster de zalm en asperges 12–15 minuten, of totdat de zalm gemakkelijk met een vork uit elkaar valt en de asperges gaar zijn maar nog licht knapperig aan de punten.

Serveren

  • Leg de zalm en asperges samen op een bord. Garneer met gehakte peterselie of dille en eventueel wat citroenrasp. Serveer met een partje citroen om over de zalm te knijpen.