Ga terug
+ servings
Ontbijt | Tussendoortje
Paleo Gebakken Kaneelappels met Noten zijn een heerlijk warm en voedzaam gerecht dat perfect past als ontbijt, dessert of gezonde snack. Zoete appels worden gebakken met kaneel, noten en een vleugje honing of ahornsiroop voor natuurlijke zoetheid. Dit eenvoudige recept brengt de geur en smaak van de herfst op tafel, helemaal binnen de Paleo-levensstijl.
Gezonde Paleo gebakken kaneelappels met noten, warm, glutenvrij dessert of ontbijt, perfect voor de herfst in Nederland.
Porties: 3
Totale tijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 270kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 32g
Vetten 15g

Ingrediënten

  • 1 middelgrote appel (bij voorkeur Honeycrisp of Fuji)
  • 1 theelepel gesmolten kokosolie
  • ½ theelepel puur vanille-extract
  • 1 theelepel rauwe honing of pure ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
  • 2 eetlepels gehakte gemengde noten (zoals walnoten, amandelen of pecannoten)
  • snufje zeezout

Optionele toppings

  • Ongezoete geraspte kokos
  • Een klein beetje amandelboter als drizzle

Aan de slag

  • Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Appel voorbereiden: Verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken of partjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Meng de coating: Klop in een kleine kom de gesmolten kokosolie, kaneel, vanille-extract, en eventueel honing of ahornsiroop met een snufje zout tot een glad mengsel.
  • Appels bedekken: Meng de appelschijfjes met het mengsel tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Bakken: Leg de appelpartjes in een kleine ovenschaal of hittebestendige kom. Bestrooi met de gehakte noten en bak 20–25 minuten, tot de appels zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
  • Serveren: Serveer warm, eventueel met wat geraspte kokos of een drizzle van amandelboter voor extra romigheid.