Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
De sprankelende frisheid van sinaasappel en het levendige zuurtje van cranberry maken dit brood heerlijk feestelijk. Het voelt licht en vrolijk, met een prachtige balans tussen fruitige tinten en een zachte kruim. De natuurlijke aroma’s geven elke hap iets speciaals waardoor dit brood ideaal is voor brunch, speciale gelegenheden of gewoon als verwenmomentje. Een kleurrijke paleo klassieker die meteen sfeer op tafel brengt.
fruitig paleo brood met cranberry en sinaasappel kleurrijke zachte kruim
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 175kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 5g
Vetten 13g

Ingrediënten

  • 180 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 10 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 80 g cranberry’s vers of diepvries
  • 4 eieren
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml amandelmelk

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakeblik.
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp in een kom.
  • Voeg de cranberry’s toe en schep ze luchtig door het mengsel.
  • Klop eieren, kokosolie en amandelmelk tot een glad geheel.
  • Meng nat en droog tot een dik beslag.
  • Giet in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 45 tot 50 minuten en laat volledig afkoelen.