Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo Cobb salade is een voedzame en vullende maaltijd boordevol eiwitten, gezonde vetten en verse groenten. Met malse kip, romige avocado, knapperig spek en hardgekookte eieren is het een perfecte lunch of diner die laag in koolhydraten is en volledig Paleo vriendelijk. Serveer met een frisse dressing voor extra smaak.
Paleo Cobb salade met kip, avocado, spek en ei gezonde en koolhydraatarme maaltijd, ideaal voor Paleo recepten in Nederland en België.
Porties: 3
Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 410kcal
Eiwitten 36g
Koolhydraten 8g
Vetten 26g

Ingrediënten

Voor de salade

  • 100 g gegrilde kipfilet in plakjes gesneden
  • 1 groot ei hardgekookt en in vieren gesneden
  • 2 kopjes gemengde sla romaine, spinazie of rucola
  • ½ kleine avocado in blokjes
  • 3 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 el komkommer in blokjes
  • 1 plakje nitrietvrij spek gebakken en verkruimeld
  • 1 el rode ui dun gesneden

Voor de dressing

  • 1 el olijfolie of avocado-olie
  • 1 el appelciderazijn of citroensap
  • ½ tl Dijonmosterd zonder toegevoegde suiker
  • ½ tl honing of pure ahornsiroop optioneel
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Aan de slag

Kook de kip

  • Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Grill of bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur 5–6 minuten per kant, tot de kip goudbruin en gaar is. Laat even rusten en snijd daarna in dunne plakjes.

Bereid het ei en spek

  • Kook het ei ongeveer 9 minuten, laat afkoelen, pel en snijd in vieren. Bak het spek in een koekenpan tot het krokant is en verkruimel het vervolgens in kleine stukjes.

Salade samenstellen

  • Leg de gemengde sla als basis op een bord of in een kom. Schik de gesneden kip, ei, avocado, tomaat, komkommer, spek en rode ui netjes in aparte secties of rijen voor die klassieke Cobb salade presentatie.

Maak de dressing

  • Klop in een klein kommetje olijfolie, azijn of citroensap, Dijonmosterd, honing (indien gebruikt), zout en peper tot een gladde, iets ingedikte dressing.

Serveren

  • Besprenkel de dressing over de salade vlak voor het serveren. Roer voorzichtig door als je wilt dat alles bedekt is, of laat het in secties voor een mooie presentatie.