Deze Paleo Cobb salade is een voedzame en vullende maaltijd boordevol eiwitten, gezonde vetten en verse groenten. Met malse kip, romige avocado, knapperig spek en hardgekookte eieren is het een perfecte lunch of diner die laag in koolhydraten is en volledig Paleo vriendelijk. Serveer met een frisse dressing voor extra smaak.
Porties: 3
Totale tijd: 25 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 410kcal
Eiwitten 36g
Koolhydraten 8g
Vetten 26g
Ingrediënten
Voor de salade
100ggegrilde kipfiletin plakjes gesneden
1groot eihardgekookt en in vieren gesneden
2kopjes gemengde slaromaine, spinazie of rucola
½kleine avocadoin blokjes
3cherrytomaatjesgehalveerd
2elkomkommerin blokjes
1plakje nitrietvrij spekgebakken en verkruimeld
1elrode uidun gesneden
Voor de dressing
1elolijfolie of avocado-olie
1elappelciderazijn of citroensap
½tlDijonmosterdzonder toegevoegde suiker
½tlhoning of pure ahornsiroopoptioneel
Zout en zwarte peper naar smaak
Aan de slag
Kook de kip
Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Grill of bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur 5–6 minuten per kant, tot de kip goudbruin en gaar is. Laat even rusten en snijd daarna in dunne plakjes.
Bereid het ei en spek
Kook het ei ongeveer 9 minuten, laat afkoelen, pel en snijd in vieren. Bak het spek in een koekenpan tot het krokant is en verkruimel het vervolgens in kleine stukjes.
Salade samenstellen
Leg de gemengde sla als basis op een bord of in een kom. Schik de gesneden kip, ei, avocado, tomaat, komkommer, spek en rode ui netjes in aparte secties of rijen voor die klassieke Cobb salade presentatie.
Maak de dressing
Klop in een klein kommetje olijfolie, azijn of citroensap, Dijonmosterd, honing (indien gebruikt), zout en peper tot een gladde, iets ingedikte dressing.
Serveren
Besprenkel de dressing over de salade vlak voor het serveren. Roer voorzichtig door als je wilt dat alles bedekt is, of laat het in secties voor een mooie presentatie.