Ga terug
+ servings
Dessert
Er zijn maar weinig traktaties zo tijdloos en bevredigend als Paleo chocolade aardbeien. Sappige rijpe aardbeien die worden gedoopt in zijdezachte pure chocolade geven precies die balans tussen frisheid en verwennerij. Dit eenvoudige dessert bewijst dat elegantie helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en zeker niet ongezond. Elke hap zit vol smaak. De heldere frisse zoetheid van de aardbeien vormt een prachtig contrast met de diepe krachtige smaak van pure chocolade. Het is een pure Paleo vriendelijke versie van een echte klassieker ideaal voor date nights etentjes of een klein zelfzorgmoment na een lange dag.
Paleo chocolade aardbeien gedipt in pure chocolade en bestrooid met gehakte noten.
Porties: 1
Totale tijd: 25 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 150kcal
Eiwitten 2g
Koolhydraten 12g
Vetten 11g

Ingrediënten

  • 4 middelgrote verse aardbeien gewassen en volledig droog gedept
  • 30 g chocolade minimaal 85 cacao Paleo geschikt
  • 1/2 tl kokosolie

Optionele toppings

  • Ongezoete geraspte kokos
  • Gehakte noten amandelen pecannoten pistachenoten
  • Cacao nibs
  • zeezoutvlokken

Aan de slag

  • Aardbeien voorbereiden. Was de aardbeien en dep ze volledig droog. Vocht voorkomt dat de chocolade goed hecht.
  • Chocolade smelten. Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie op lage temperatuur of in korte microgolf stappen. Roer tot het mengsel glad en glanzend is.
  • Aardbeien dippen. Houd elke aardbei vast aan het kroontje en dip in de gesmolten chocolade. Draai licht om driekwart van de aardbei te bedekken en laat overtollige chocolade eraf druipen.
  • Optionele toppings. Strooi de gekozen toppings over de aardbeien voordat de chocolade hard wordt voor een luxe afwerking.
  • Laten opstijven. Leg de aardbeien op bakpapier en zet 15 tot 20 minuten in de koelkast tot de chocolade stevig is. Geniet direct of bewaar tot twee dagen in de koelkast.