Ga terug
+ servings
Diner
Deze Paleo Chinese roerbakschotel brengt de smaak van je favoriete afhaalmaaltijd naar je eigen keuken, maar dan zonder soja, granen of geraffineerde suikers. Het gerecht is licht, voedzaam en prachtig in balans, met knapperige groenten, mals eiwit en een natuurlijk glutenvrije saus op basis van kokosamino’s. Of je nu kiest voor kip, rundvlees of garnalen, deze snelle stir fry staat binnen twintig minuten op tafel en smaakt alsof hij rechtstreeks uit een goed Aziatisch restaurant komt.
Paleo Chinese stir fry met kip, broccoli, paprika, wortel en peultjes in een kokosamino’s saus, geserveerd in een witte kom op een marmeren aanrecht. Een kleurrijk, gezond en koolhydraatarm roerbakgerecht boordevol groenten, perfect voor een snelle Paleo of Whole30 maaltijd.
Porties: 1
Totale tijd: 20 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 310kcal
Eiwitten 30g
Koolhydraten 10g
Vetten 17g

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet rundvleesreepjes of garnalen
  • 240 ml gemengde roerbakgroenten zoals broccoli, paprika, wortel en peultjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl geraspte gember of een snufje gemalen gember
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • 1 el kokosamino’s
  • 1 tl sesamolie optioneel
  • 1/2 tl arrowroot of tapiocameel optioneel
  • 1 el water om de arrowroot mee te mengen
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • Bosui of sesamzaadjes voor de garnering

Aan de slag

  • Maak de saus. Klop in een klein kommetje de kokosamino’s, sesamolie en arrowroot gemengd met 1 el water door elkaar. Zet apart.
  • Bak het eiwit. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg je eiwit naar keuze toe en bak 4 tot 6 minuten tot het goudbruin en gaar is. Haal uit de pan.
  • Roerbak de groenten. Voeg in dezelfde pan de knoflook en gember toe en bak 30 seconden tot het heerlijk geurt. Doe de groenten erbij en roerbak 3 tot 5 minuten tot ze knapperig gaar zijn.
  • Combineer en voeg de saus toe. Doe het gebakken eiwit terug in de pan. Giet de saus erbij en schep alles om. Laat 1 tot 2 minuten meekoken tot de saus indikt en alles mooi glanst.
  • Serveer. Schep op een bord of in een kom en garneer met bosui of sesamzaadjes. Serveer meteen, terwijl het nog warm en geurig is.