Deze Paleo Chinese roerbakschotel brengt de smaak van je favoriete afhaalmaaltijd naar je eigen keuken, maar dan zonder soja, granen of geraffineerde suikers. Het gerecht is licht, voedzaam en prachtig in balans, met knapperige groenten, mals eiwit en een natuurlijk glutenvrije saus op basis van kokosamino’s. Of je nu kiest voor kip, rundvlees of garnalen, deze snelle stir fry staat binnen twintig minuten op tafel en smaakt alsof hij rechtstreeks uit een goed Aziatisch restaurant komt.
Porties: 1
Totale tijd: 20 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 310kcal
Eiwitten 30g
Koolhydraten 10g
Vetten 17g
Ingrediënten
120gkipfiletrundvleesreepjes of garnalen
240mlgemengde roerbakgroenten zoals broccoli, paprika, wortel en peultjes
1teentjeknoflook fijngehakt
1/2tlgeraspte gember of een snufje gemalen gember
1tlolijfolie of avocado-olie
1elkokosamino’s
1tlsesamolie optioneel
1/2tlarrowroot of tapiocameel optioneel
1elwater om de arrowroot mee te mengen
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bosui of sesamzaadjes voor de garnering
Aan de slag
Maak de saus. Klop in een klein kommetje de kokosamino’s, sesamolie en arrowroot gemengd met 1 el water door elkaar. Zet apart.
Bak het eiwit. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg je eiwit naar keuze toe en bak 4 tot 6 minuten tot het goudbruin en gaar is. Haal uit de pan.
Roerbak de groenten. Voeg in dezelfde pan de knoflook en gember toe en bak 30 seconden tot het heerlijk geurt. Doe de groenten erbij en roerbak 3 tot 5 minuten tot ze knapperig gaar zijn.
Combineer en voeg de saus toe. Doe het gebakken eiwit terug in de pan. Giet de saus erbij en schep alles om. Laat 1 tot 2 minuten meekoken tot de saus indikt en alles mooi glanst.
Serveer. Schep op een bord of in een kom en garneer met bosui of sesamzaadjes. Serveer meteen, terwijl het nog warm en geurig is.