Ga terug
+ servings
Diner
Wanneer je zin hebt in iets warms, kruidigs en voedzaams, dan is deze Paleo Chili met rundergehakt en groenten precies wat je zoekt. Het is rijk, kruidig en ongelofelijk bevredigend, terwijl het volledig graanvrij, zuivelvrij en gemaakt is met pure, onbewerkte ingrediënten. Malser rundergehakt wordt gecombineerd met kleurrijke groenten in een hartige tomatenbasis vol rokerige paprika, komijn en chilipoeder. Deze chili heeft alles wat een goede chili hoort te hebben: stevigheid, warmte en die typische diepte van smaak, maar dan zonder bonen, granen of zware toevoegingen. Of je nu wilt meal preppen voor de week of een snelle eenpansmaaltijd zoekt, deze Paleo chili biedt het comfort van een klassiek gerecht, met een lichtere, moderne twist.
Paleo chili met rundergehakt en groenten, rijk gevulde kruidige tomatenstoof met paprika, courgette en wortel, geserveerd met avocado voor een gezonde, glutenvrije en zuivelvrije maaltijd.
Porties: 1
Totale tijd: 35 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 420kcal
Eiwitten 36g
Koolhydraten 14g
Vetten 25g

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Chili:

  • 150 g rundergehakt
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • ½ kleine ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ¼ rode paprika, in blokjes
  • ½ kleine wortel, in blokjes
  • ¼ kleine courgette, in blokjes
  • 1 kopje (240 ml) tomatenblokjes of geplette tomaten (zonder suiker)
  • ½ el tomatenpuree
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl gerookt paprikapoeder
  • ¼ tl komijn
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • Snuf cayenne (optioneel)
  • ¼ tl zeezout
  • Snuf zwarte peper

Optionele toppings:

  • Verse koriander of peterselie
  • Avocado of limoenpartje

Aan de slag

  • Groenten bakken:
    Verhit olie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook, paprika, wortel en courgette toe. Bak 3 tot 4 minuten tot de groenten zacht worden en heerlijk geuren.
  • Gehakt toevoegen:
    Voeg het rundergehakt toe en bak dit in 5 tot 6 minuten rul en gaar.
  • Kruiden & sudderen:
    Voeg chilipoeder, paprika, komijn, oregano, cayenne, zout en peper toe. Roer de tomatenpuree en tomatenblokjes erdoor. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen tot de chili indikt en de smaken mooi samenkomen.
  • Serveren:
    Schep in een kom en garneer met koriander, avocado of een kneepje limoen.