Ga terug
+ servings
Ontbijt
Paleo Cassave Ontbijtwrap met Kip is een voedzaam, eiwitrijk en graanvrij ontbijt of lunchgerecht. Gemaakt met een zachte cassavewrap, malse kip en verse groenten, biedt het een smakelijke en gezonde maaltijd die snel te bereiden is en perfect past in een Paleo-levensstijl.
Gezonde Paleo cassave ontbijtwrap gevuld met kip en groenten, eiwitrijk en voedzaam ontbijt of lunch, ideaal voor een gezonde start van de dag in Nederland.
Porties: 1
Totale tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 360kcal
Eiwitten 25g
Koolhydraten 18g
Vetten 20g

Ingrediënten

Voor de Cassave Wrap

  • ¼ kopje (30 g) cassavemeel
  • 1 groot ei
  • 3 eetlepels ongezoete amandelmelk of water
  • ½ eetlepel olijfolie of avocado-olie
  • snufje zeezout

Voor de Vulling

  • 75 gram gekookte kipfilet, in stukjes of gescheurd
  • ¼ kopje gehakte spinazie
  • ¼ kopje fijngehakte rode paprika
  • 1 eetlepel in blokjes gesneden ui
  • ½ eetlepel olijfolie of avocado-olie
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Optionele toppings

  • Plakjes avocado
  • Verse kruiden zoals koriander of peterselie

Aan de slag

Maak de cassavewrap

  • Klop in een kleine kom het cassavemeel, ei, amandelmelk, olijfolie en zout tot een glad en licht vloeibaar beslag.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet het beslag erin en kantel de pan zodat het zich dun verspreidt, zoals een crêpe.
  • Bak 1 tot 2 minuten aan elke kant tot de wrap licht goudbruin is. Leg op een bord en zet opzij.

Bereid de vulling

  • Verhit in dezelfde pan ½ eetlepel olijfolie.
  • Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 tot 3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gescheurde kip en spinazie toe, breng op smaak met zout en peper, en bak nog 2 tot 3 minuten tot alles goed warm is en de spinazie is geslonken.

Stel de wrap samen

  • Schep het kip-groentenmengsel op de cassavewrap.
  • Beleg met plakjes avocado en rol strak op als een burrito, of vouw dubbel.
  • Garneer met verse kruiden of een beetje olijfolie en serveer warm.