Paleo Cassave Ontbijtwrap met Kip is een voedzaam, eiwitrijk en graanvrij ontbijt of lunchgerecht. Gemaakt met een zachte cassavewrap, malse kip en verse groenten, biedt het een smakelijke en gezonde maaltijd die snel te bereiden is en perfect past in een Paleo-levensstijl.
Porties: 1
Totale tijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 360kcal
Eiwitten 25g
Koolhydraten 18g
Vetten 20g
Ingrediënten
Voor de Cassave Wrap
¼kopje(30 g) cassavemeel
1groot ei
3eetlepelsongezoete amandelmelk of water
½eetlepelolijfolie of avocado-olie
snufjezeezout
Voor de Vulling
75gramgekookte kipfilet, in stukjes of gescheurd
¼kopjegehakte spinazie
¼kopjefijngehakte rode paprika
1eetlepelin blokjes gesneden ui
½eetlepelolijfolie of avocado-olie
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Optionele toppings
Plakjes avocado
Verse kruiden zoals koriander of peterselie
Aan de slag
Maak de cassavewrap
Klop in een kleine kom het cassavemeel, ei, amandelmelk, olijfolie en zout tot een glad en licht vloeibaar beslag.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet het beslag erin en kantel de pan zodat het zich dun verspreidt, zoals een crêpe.
Bak 1 tot 2 minuten aan elke kant tot de wrap licht goudbruin is. Leg op een bord en zet opzij.
Bereid de vulling
Verhit in dezelfde pan ½ eetlepel olijfolie.
Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 tot 3 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de gescheurde kip en spinazie toe, breng op smaak met zout en peper, en bak nog 2 tot 3 minuten tot alles goed warm is en de spinazie is geslonken.
Stel de wrap samen
Schep het kip-groentenmengsel op de cassavewrap.
Beleg met plakjes avocado en rol strak op als een burrito, of vouw dubbel.
Garneer met verse kruiden of een beetje olijfolie en serveer warm.