Ga terug
+ servings
Dessert
Deze Paleo cashew karamel repen hebben alles wat je zoekt in een echte verwennerij. Een taaie nootachtige bodem een romige karamel laag en een gladde pure chocoladetopping. Elke laag smelt perfect samen met de volgende waardoor je een dessert krijgt dat rijk en luxe aanvoelt maar toch volledig bestaat uit pure natuurlijke ingrediënten. Het is de ideale Paleo vriendelijke vervanger voor klassieke candy bars zonder geraffineerde suiker zonder zuivel en zonder granen. Gewoon eenvoudige ingrediënten die samen iets maken dat vol van smaak is verzadigend en onweerstaanbaar.
Paleo cashew karamel reep met nootachtige bodem romige karamel laag en pure chocoladetopping.
Porties: 3
Totale tijd: 55 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 230kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 16g
Vetten 16g

Ingrediënten

bodem

  • 40 g rauwe cashews
  • 2 Medjoul dadels ontpit
  • 1/2 el gesmolten kokosolie
  • Snuf zeezout

karamel laag

  • 1 el amandel of cashew pasta
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el rauwe honing of ahornsiroop
  • Snuf zeezout

chocolade topping

  • 30 g pure chocolade minimaal 85 cacao Paleo geschikt
  • 1/2 tl kokosolie

Aan de slag

  • Bodem maken. Doe de cashews dadels gesmolten kokosolie en zeezout in een keukenmachine. Mix tot een plakkerige kruimelige massa ontstaat. Druk dit stevig in een met bakpapier beklede kleine vorm zodat er een gelijkmatige bodem ontstaat.
  • Karamel laag maken. Meng in een kleine kom de notenpasta gesmolten kokosolie honing of ahornsiroop en zeezout tot een romig geheel. Verdeel de karamel gelijkmatig over de cashew bodem.
  • Chocoladetopping toevoegen. Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie op lage temperatuur of in korte microgolf stappen. Giet over de karamel laag en strijk glad.
  • Koelen. Zet de vorm 30 tot 40 minuten in de vriezer tot de repen stevig zijn.
  • Snijden en serveren. Snijd in 3 gelijke repen. Bewaar in de koelkast voor een zachte chewy textuur of in de vriezer voor een stevigere bite.