Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo Caesar Salade met kip is een voedzame, frisse en volledig zuivelvrije versie van de klassieke Caesar. Malse gegrilde kip, knapperige romaine sla en een romige, Paleo vriendelijke dressing zonder zuivel of granen maken dit gerecht licht, eiwitrijk en perfect voor lunch of diner. Ideaal voor iedereen die Paleo eet, wil afvallen of behoefte heeft aan een gezonde, smaakvolle maaltijd die snel klaar is.
Paleo Caesar salade met gegrilde kip, romige dressing, avocado, komkommer en knapperige sla.
Porties: 3
Totale tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 410kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 7g
Vetten 27g

Ingrediënten

Voor de Kip

  • 150 g kipfilet
  • 1 tl olijfolie of avocado olie
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • Snufje zwarte peper

Voor de Salade

  • 2 koppen fijngesneden romaine sla
  • ¼ avocado in blokjes (zorgt voor romigheid in plaats van kaas)
  • ¼ kop komkommer in blokjes (optioneel voor extra crunch)
  • 1 el gehakte amandelen of walnoten voor textuur

Voor de Paleo Caesar Dressing

  • el Paleo mayonaise gemaakt met avocado olie
  • ½ tl Dijonmosterd zonder toegevoegde suikers
  • 1 tl vers citroensap
  • ½ kleine knoflookteen fijngehakt
  • ¼ tl ansjovispasta of ½ ansjovisfilet optioneel, voor authentieke smaak
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Water naar behoefte om te verdunnen ½–1 tl

Aan de slag

Kip bereiden:

  • Wrijf de kipfilet in met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper. Grill of bak in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 tot 6 minuten per kant, tot de kip volledig gaar is (kerntemperatuur 75°C). Laat een paar minuten rusten en snijd daarna in dunne reepjes.

Dressing maken:

  • Klop in een kleine kom de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, knoflook en ansjovispasta (indien gebruikt) door elkaar. Voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

De salade samenstellen:

  • Meng in een grote kom de fijngesneden romaine sla, avocado, komkommer en noten. Leg de plakjes kip bovenop.

Serveren:

  • Besprenkel de salade met de Paleo Caesar dressing en schep voorzichtig om, of laat de dressing eroverheen gedruppeld voor een mooie presentatie. Serveer direct en geniet van de frisse, romige smaken.