Deze Paleo Caesar Salade met kip is een voedzame, frisse en volledig zuivelvrije versie van de klassieke Caesar. Malse gegrilde kip, knapperige romaine sla en een romige, Paleo vriendelijke dressing zonder zuivel of granen maken dit gerecht licht, eiwitrijk en perfect voor lunch of diner. Ideaal voor iedereen die Paleo eet, wil afvallen of behoefte heeft aan een gezonde, smaakvolle maaltijd die snel klaar is.
Porties: 3
Totale tijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 410kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 7g
Vetten 27g
Ingrediënten
Voor de Kip
150gkipfilet
1tlolijfolie of avocado olie
¼tlknoflookpoeder
¼tlzeezout
Snufjezwarte peper
Voor de Salade
2koppenfijngesneden romaine sla
¼avocadoin blokjes (zorgt voor romigheid in plaats van kaas)
¼kopkomkommerin blokjes (optioneel voor extra crunch)
1elgehakte amandelen of walnotenvoor textuur
Voor de Paleo Caesar Dressing
1½elPaleo mayonaisegemaakt met avocado olie
½tlDijonmosterdzonder toegevoegde suikers
1tlvers citroensap
½kleine knoflookteenfijngehakt
¼tlansjovispasta of ½ ansjovisfiletoptioneel, voor authentieke smaak
Zout en zwarte peper naar smaak
Water naar behoefte om te verdunnen½–1 tl
Aan de slag
Kip bereiden:
Wrijf de kipfilet in met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper. Grill of bak in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 tot 6 minuten per kant, tot de kip volledig gaar is (kerntemperatuur 75°C). Laat een paar minuten rusten en snijd daarna in dunne reepjes.
Dressing maken:
Klop in een kleine kom de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, knoflook en ansjovispasta (indien gebruikt) door elkaar. Voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
De salade samenstellen:
Meng in een grote kom de fijngesneden romaine sla, avocado, komkommer en noten. Leg de plakjes kip bovenop.
Serveren:
Besprenkel de salade met de Paleo Caesar dressing en schep voorzichtig om, of laat de dressing eroverheen gedruppeld voor een mooie presentatie. Serveer direct en geniet van de frisse, romige smaken.