Deze Paleo Bloemkool Tabbouleh met kip is een lichte, frisse en voedzame maaltijd. De fijngemalen bloemkool vervangt traditionele bulgur voor een koolhydraatarm alternatief, terwijl malse stukjes kip, verse kruiden, tomaat en komkommer zorgen voor smaak en textuur. Perfect voor een Paleo-lunch of diner vol gezonde eiwitten en vezels.
Porties: 3
Totale tijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 350kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 12g
Vetten 18g
Ingrediënten
Voor de kip
120ggegrilde kipfiletin plakjes of blokjes gesneden
1tlolijfolie of avocado-olie
¼tlzeezout
Snufjezwarte peper
¼tlknoflookpoeder
Voor de Bloemkool Tabbouleh
1kopje bloemkoolrijstrauw of licht gestoomd
¼kopje fijngehakte komkommer
¼kopje tomaatin blokjes (verwijder overtollig vocht en zaadjes)
2elverse peterseliegehakt
1elverse muntgehakt (optioneel, traditioneel)
1elrode uifijngehakt
1elextra vierge olijfolie
1elvers limoensap of citroensap
Zout en zwarte peper naar smaak
Optionele garnering
1elgeroosterde amandelen of walnotengehakt (voor extra crunch)
Aan de slag
Bereid de kip
Breng de kipfilet op smaak met olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder. Grill of bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur 5–6 minuten per kant, tot de kip goudbruin en gaar is. Laat even rusten en snijd daarna in plakjes of blokjes.
Maak de Bloemkool Tabbouleh
Als je rauwe bloemkoolrijst gebruikt, maal de verse roosjes in een keukenmachine tot korrelige “rijst”. Optioneel: stoom 1–2 minuten voor een zachtere textuur. Meng in een kom de bloemkoolrijst, komkommer, tomaat, peterselie, munt en rode ui.
Maak de dressing
Klop in een klein kommetje olijfolie, citroensap, zout en peper. Giet dit over de bloemkoolmix en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Samenstellen
Schep de bloemkool tabbouleh in een kom of op een bord. Leg de gegrilde kip er bovenop en bestrooi eventueel met geroosterde noten voor extra crunch en smaak.