Ga terug
+ servings
Lunch
Deze Paleo Bloemkool Tabbouleh met kip is een lichte, frisse en voedzame maaltijd. De fijngemalen bloemkool vervangt traditionele bulgur voor een koolhydraatarm alternatief, terwijl malse stukjes kip, verse kruiden, tomaat en komkommer zorgen voor smaak en textuur. Perfect voor een Paleo-lunch of diner vol gezonde eiwitten en vezels.
Paleo bloemkool tabbouleh met gegrilde kip, frisse kruiden en groenten lichte koolhydraatarme maaltijd, bereid in Nederland.
Porties: 3
Totale tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 350kcal
Eiwitten 35g
Koolhydraten 12g
Vetten 18g

Ingrediënten

Voor de kip

  • 120 g gegrilde kipfilet in plakjes of blokjes gesneden
  • 1 tl olijfolie of avocado-olie
  • ¼ tl zeezout
  • Snufje zwarte peper
  • ¼ tl knoflookpoeder

Voor de Bloemkool Tabbouleh

  • 1 kopje bloemkoolrijst rauw of licht gestoomd
  • ¼ kopje fijngehakte komkommer
  • ¼ kopje tomaat in blokjes (verwijder overtollig vocht en zaadjes)
  • 2 el verse peterselie gehakt
  • 1 el verse munt gehakt (optioneel, traditioneel)
  • 1 el rode ui fijngehakt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el vers limoensap of citroensap
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Optionele garnering

  • 1 el geroosterde amandelen of walnoten gehakt (voor extra crunch)

Aan de slag

Bereid de kip

  • Breng de kipfilet op smaak met olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder. Grill of bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur 5–6 minuten per kant, tot de kip goudbruin en gaar is. Laat even rusten en snijd daarna in plakjes of blokjes.

Maak de Bloemkool Tabbouleh

  • Als je rauwe bloemkoolrijst gebruikt, maal de verse roosjes in een keukenmachine tot korrelige “rijst”. Optioneel: stoom 1–2 minuten voor een zachtere textuur. Meng in een kom de bloemkoolrijst, komkommer, tomaat, peterselie, munt en rode ui.

Maak de dressing

  • Klop in een klein kommetje olijfolie, citroensap, zout en peper. Giet dit over de bloemkoolmix en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.

Samenstellen

  • Schep de bloemkool tabbouleh in een kom of op een bord. Leg de gegrilde kip er bovenop en bestrooi eventueel met geroosterde noten voor extra crunch en smaak.