Dit heerlijke koolhydraatarme gnocchi recept is een ideaal recept voor als je een keto dieet volgt. Dit origineel italiaanse gerecht heeft normaal gesproken veel koolhydraten omdat het een pasta is, deze versie gelukkig niet!
Porties: 2
Totale tijd: 15 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 411kcal
Eiwitten 26g
Koolhydraten 4g
Vetten 32g
Ingrediënten
225grammozzarellakaas met een laag vochtgehalte
1eigeel
1 gramxantaangom (of maiszetmeel)
Aan de slag
Doe in grote kom die geschikt is voor de magnetron de volvette mozzarellakaas.
Voeg daar de xantaangom aan toe en meng het met de kaas.
Zet de kom nu een minuut in de magnetron tot de kaas gesmolten is. Gebruik een spatel om de gesmolten kaas tot een bal te vormen.
Daarna het eigeel toevoegen. Zorg ervoor dat de kaas niet meer heet is zodat het eigeel niet gaat stollen. Meng dit nu goed tot het ei volledig is opgenomen.
Laat het deeg nu 15 minuten rusten.
Maak lange ronde slierten van ongeveer een 1 cm dik. Snijd nu de rol in stukken van ongeveer 1,5 cm. Rol de gnocchi over een vork zodat er ribbels ontstaan.
Leg deze gnocchi nu 8 uur in de diepvries.
Haal de gnocchi uit de diepvries Neem water dat net niet kookt. Giet de gnocchi in het water gedurende 1 minuut. Dit mag zeker niet langer, anders gaat de kaas opnieuw smelten.
Giet de gnocchi af en spoel hem af met lauw water.