Ga terug
+ servings
Ontbijt | Snack
Heerlijke kokrante koolhydraatarme amandelcrackers ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Goed te combineren met toppings en bij een gezellige avond. Kortom een gezonde en lekkere aanrader!
Porties: 11
Totale tijd: 15 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 1kcal
Eiwitten 1g
Koolhydraten 1g
Vetten 1g

Ingrediënten

  • 180 gram fijn amandelmeel
  • 1 groot ei
  • zeezout (Naar smaak)
  • rozemarijn (Naar smaak)

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 160°. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Doe in een keukenmachine het amandelmeel en het ei. Mix tot het ei volledig gemengd is met het amandelmeel en er zich een deeg vormt. Dit kan ook met de hand.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot het deeg zeer dun is.
  • Snijd uit het deeg crackervormen. Prik er enkele gaatjes in om zwellen te voorkomen.
  • Leg de crackers op de voorbereide bakplaten. Bestrooi eventueel de bovenkant van elke cracker met wat zeezout. Bak de crackers ongeveer 10 minuten of tot de randen goudbruin zijn. 
  • Let tijdens de laatste paar minuten van het bakken goed op de crackers. Ze kunnen snel donkerbruin worden en/of verbranden.
  • Laat de crackers afkoelen en strooi nog wat extra kruiden over de crackers.