Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Dit pompoen brood is zacht en rijk van smaak, dankzij de pompoenpuree en kruiden. Het is ideaal voor een koolhydraatarm dieet en biedt een voedzaam alternatief voor traditioneel brood. Het is perfect voor de herfst en heerlijk bij je favoriete maaltijd.
Koolhydraatarm herfstig pompoenbrood, zacht en kruidig, met een rijke en smaakvolle textuur.
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 160kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 3g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 180 g amandelmeel
  • 40 g arrowroot
  • 150 g pompoenpuree
  • 10 g bakpoeder
  • Half tl zout
  • Half tl salie of tijm
  • 4 eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml amandelmelk

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakeblik.
  • Meng amandelmeel, arrowroot, bakpoeder, zout en kruiden.
  • Klop eieren met olijfolie en amandelmelk en voeg pompoenpuree toe.
  • Roer nat en droog door elkaar tot een dik beslag.
  • Giet in cakeblik en strijk glad.
  • Bak 45 tot 50 minuten.
  • Laat afkoelen