Als je iets hartigs, smaakvols en in enkele minuten klaar wilt hebben, is deze Paleo Kip en Champignon Skillet de perfecte keuze. Malse kip, goudbruine champignons en een fluweelachtige saus op basis van kokosmelk komen samen in één pan voor een troostrijke maaltijd die indulgent aanvoelt, maar trouw blijft aan de principes van een schone, Paleo vriendelijke keuken. Het is rijk, aards en gevuld met die gezellige smaken die je doen verlangend naar elk hapje. Dit gerecht vangt de essentie van eenvoudige huiselijke kookkunst, pure ingrediënten, gebalanceerde texturen en een vleugje romigheid die het bijzonder maakt. Het mooiste is dat het snel genoeg is voor drukke doordeweekse avonden en elegant genoeg voor een diner met gasten.
Porties: 1
Totale tijd: 20 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 390kcal
Eiwitten 34g
Koolhydraten 8g
Vetten 24g
Ingrediënten
Voor de Kip en Champignons:
150gkipfilet of kippendij, in reepjes gesneden
1tlolijfolie of avocado-olie
1kopjegesneden champignons (button, cremini of gemengd)
¼ kleine ui, fijngehakt
1teentje knoflook, fijngehakt
¼ tlzeezout
Snuf zwarte peper
¼ tlgedroogde tijm of rozemarijn
Voor de Romige Paleo Saus:
¼kopje(60 ml) volle kokosmelk (ongezoet)
½tlDijonmosterd (optioneel, Paleo-compatibel als zonder toevoegingen)
½elkokosamino’s
½elvers citroensap
½elgehakte peterselie (voor garnering)
Optionele bijgerechten (niet inbegrepen in macro’s):
Bloemkoolrijst, geroosterde groenten of courgettenoodles
Aan de slag
Kip aanbraden:Verhit olijfolie in een skillet op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes toe, breng op smaak met zout en peper en bak 5-6 minuten, af en toe roerend, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet apart.
Groenten sauteren:Voeg eventueel een klein beetje extra olie toe in dezelfde pan. Voeg champignons en ui toe en bak 4-5 minuten tot de champignons bruin zijn en de ui zacht. Voeg knoflook en tijm toe en bak 30 seconden tot het geurig is.
Saus maken:Zet het vuur lager op middellaag. Voeg kokosmelk, kokosamino’s, citroensap en Dijonmosterd (indien gebruikt) toe. Roer goed door en schraap eventuele aanbaksels van de bodem van de pan. Laat 2-3 minuten zachtjes sudderen tot de saus licht is ingedikt.
Combineren en afronden:Doe de kip terug in de pan en roer alles 2-3 minuten door, zodat de saus de kip goed bedekt en de smaken zich vermengen.
Serveren:Schep over in een ondiepe schaal of bord, garneer met gehakte peterselie en serveer warm.