Deze Keto Yoghurt Cake is een zachte en smeuïge cake gemaakt met Griekse yoghurt en amandelmeel. Hij is laag in koolhydraten, makkelijk te maken en perfect als keto vriendelijke snack of ontbijt.
Porties: 8
Totale tijd: 50 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Eiwitten 7g
Koolhydraten 3g
Vetten 15g
Ingrediënten
3eieren
250gramvolle Griekse yoghurt
200gramamandelmeel
2eetlepelsvanille-extract
1eetlepelbakpoeder
4eetlepelszoetstof
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze in.
Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en het vanille-extract toe en meng goed.
Zeef het amandelmeel, bakpoeder en de zoetstof en voeg dit beetje bij beetje toe aan het natte mengsel. Roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveer.