Ga terug
+ servings
Dessert | Snack
Deze Keto Yoghurt Cake is een zachte en smeuïge cake gemaakt met Griekse yoghurt en amandelmeel. Hij is laag in koolhydraten, makkelijk te maken en perfect als keto vriendelijke snack of ontbijt.
Vier plakjes keto yoghurt cake op een wit bord, met goudbruine korst en vochtige, gevlekte binnenkant, een low-carb dessert geschikt voor keto en gezond dieet.
Porties: 8
Totale tijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Eiwitten 7g
Koolhydraten 3g
Vetten 15g

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 gram volle Griekse yoghurt
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zoetstof

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze in.
  • Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en het vanille-extract toe en meng goed.
  • Zeef het amandelmeel, bakpoeder en de zoetstof en voeg dit beetje bij beetje toe aan het natte mengsel. Roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveer.