Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Geniet van de aromatische, licht nootachtige smaak van dit keto sesamzaad brood! Met zijn goudbruine korst en zachte binnenkant past dit brood perfect bij zowel ontbijt als diner. Heerlijk met roomboter, hummus of hartig beleg. Probeer het en ervaar waarom dit brood zo goed past in een smaakvolle, koolhydraatarme levensstijl!
goudbruin brood met sesamzaad topping en zachte binnenkant
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 185kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 1.4g
Vetten 16g

Ingrediënten

  • 180 g amandelmeel
  • 30 g sesamzaad plus extra voor bovenop
  • 10 g bakpoeder 2 tl
  • ½ tl zout
  • 5 grote eieren
  • 60 g gesmolten boter of 60 ml olijfolie
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl appelazijn

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Bekleed een cakeblik van 22 × 12 cm en strooi wat sesamzaad over de bodem.
  • Meng amandelmeel, sesamzaad, bakpoeder en zout.
  • Klop in een andere kom eieren, gesmolten boter, melk en appelazijn.
  • Meng nat en droog tot een dik beslag.
  • Giet in het cakeblik en strooi extra sesamzaad bovenop.
  • Bak 45–50 minuten tot goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voordat je snijdt.