Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Mis je de smaak van roggebrood? Ontdek dan dit keto rogge-stijl brood met authentieke kruiden en lijnzaad! Het heeft een volle, diepe smaak en stevige structuur die doet denken aan traditioneel roggebrood, maar dan zonder de koolhydraten. Perfect voor hartige belegde sneetjes of bij de lunch. Probeer het en voel hoe vertrouwd keto ook kan smaken!
donker, stevig brood met karwijzaad en lijnzaadmeel
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 48 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 175kcal
Eiwitten 7g
Koolhydraten 1.2g
Vetten 15g

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 40 g lijnzaadmeel gemalen lijnzaad
  • 10 g bakpoeder 2 tl
  • ½ tl zout
  • 1 tl karwijzaad optioneel, voor rogge-smaak
  • 5 grote eieren
  • 60 g gesmolten boter
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl appelazijn

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Bekleed een cakeblik van 22 × 12 cm.
  • Meng amandelmeel, lijnzaadmeel, bakpoeder, zout en karwijzaad.
  • Klop in een andere kom eieren, gesmolten boter, melk en appelazijn.
  • Meng nat en droog tot een dik beslag.
  • Giet in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 45–50 minuten tot goudbruin.
  • Laat afkoelen voordat je snijdt.