Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Ervaar de volle, nootachtige smaak van dit keto lijnzaad brood boordevol gezonde vetten en vezels! Dit stevige maar toch zachte brood houdt je lang verzadigd en past perfect in een koolhydraatarme levensstijl. Verwen jezelf met een voedzame snee die zowel lekker als verantwoord is. Probeer het en ontdek waarom dit lijnzaad brood een echte meal prep topper wordt in jouw keuken!
stevig, nootachtig low-carb brood met goudbruine korst en zachte binnenkant
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 45 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 165kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 1.4g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 180 g gemalen lijnzaad
  • 10 g bakpoeder 2 tl
  • ½ tl zout
  • 6 grote eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 120 ml warm water
  • 1 tl appelazijn

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Bekleed een cakeblik van 22 × 12 cm met bakpapier.
  • Meng het gemalen lijnzaad, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren, olijfolie, water en appelazijn door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed.
  • Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 40–50 minuten, tot het brood stevig en gaar is.
  • Laat volledig afkoelen voordat je snijdt.