Ontdek hoe lekker gezond kan zijn met dit luchtige keto kokosmeel brood! Dit eenvoudige en vezelrijke brood verrast je met zijn zachte structuur en subtiele kokossmaak. Geniet van een voedzaam sneetje bij je ontbijt of lunch, helemaal zonder schuldgevoel. Probeer het en maak van dit recept jouw nieuwe favoriete low carb basisbrood!
Porties: 12sneetjes
Bereidingstijd: 45 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 165kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 1.4g
Vetten 14g
Ingrediënten
70gkokosmeel
10gbakpoeder2 tl
½tlfijn zeezout
6grote eierenop kamertemperatuur
100gongezouten botergesmolten (of 100 ml kokosolie)
100mlongezoete amandelmelk
1tlappelazijn
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Vet een cakeblik van 22 x 12 cm in of bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom kokosmeel, bakpoeder en zout. Klop goed om klontjes te verwijderen.
Klop in een andere kom de eieren, gesmolten boter, amandelmelk en appelazijn tot een glad mengsel.
Giet de natte ingrediënten bij de droge. Roer goed door – kokosmeel neemt snel vocht op en vormt een dik beslag.
Laat het beslag 2–3 minuten rusten zodat het kokosmeel kan uitzetten.
Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Bak 40–45 minuten, of tot het brood goudbruin en stevig aanvoelt.
Laat 10 minuten in het blik afkoelen, daarna volledig op een rooster afkoelen voordat je snijdt.