Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Ontdek de warme, troostrijke smaak van dit keto kaneel zoet brood! Met zijn zachte kruim, vleugje vanille en aromatische kaneel is elke snee een echte traktatie. Perfect voor ontbijt, bij de koffie of als suikervrij tussendoortje. Probeer het en zie hoe dit brood jouw nieuwe favoriete guilt-free zoete moment wordt!
aromatisch brood met kaneel en vanille, gesneden op houten plank
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 170kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 1.7g
Vetten 14g

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 10 g bakpoeder 2 tl
  • ½ tl zout
  • 2 tl kaneel
  • 5 grote eieren
  • 80 g gesmolten boter
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el erythritol of zoetstof naar keuze

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Bekleed een cakeblik van 22 × 12 cm.
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout, kaneel en zoetstof.
  • Klop in een andere kom eieren, gesmolten boter, melk en vanille.
  • Meng nat en droog tot een glad beslag.
  • Giet in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 45–50 minuten tot goudbruin en stevig.
  • Laat volledig afkoelen voordat je snijdt.