Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Ontdek de krachtige, voedzame smaak van dit keto hennepzaad brood! Boordevol plantaardige eiwitten en gezonde vetten is dit brood ideaal voor wie nét wat extra wil uit zijn voeding. De stevige, rustieke structuur maakt het perfect voor beleg of toast. Probeer het en laat dit brood jouw nieuwe favoriete “healthy fat” topper worden!
vezelrijk brood met groengouden tint en aardse smaak
Porties: 12 sneetjes
Bereidingstijd: 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 190kcal
Eiwitten 8g
Koolhydraten 1.4g
Vetten 16g

Ingrediënten

  • 150 g gemalen hennepzaad
  • 40 g amandelmeel
  • 10 g bakpoeder 2 tl
  • ½ tl zout
  • 5 grote eieren
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl appelazijn

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Bekleed een cakeblik van 22 × 12 cm.
  • Meng gemalen hennepzaad, amandelmeel, bakpoeder en zout.
  • Klop in een andere kom eieren, olie, melk en appelazijn.
  • Meng alles tot een dik, glad beslag.
  • Giet in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 45–50 minuten tot stevig en goudbruin.
  • Laat afkoelen voordat je snijdt.